Wat is gendervoid?

Wat is gendervoid?

Gendervoid is een identiteit die gebaseerd is op niets voelen waar een geslacht zou moeten zijn. Je zou het kunnen vergelijken met agender, hoewel agender het gebrek aan een geslacht is, terwijl een gendervoid een lege ruimte voelt waar een geslacht zou moeten zijn.

Het belangrijkste verschil ligt in het feit dat agender geen geslacht is en gendervoid het gevoel is dat een geslacht er zou moeten zijn, of dat iemands geslacht ontbreekt. Beide kunnen elkaar overlappen, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan dat het verschil wordt verteld.

Gendervoid versus Agender

Gendervoid is vergelijkbaar met agender en de twee termen worden soms door elkaar gebruikt. Hoewel ze elkaar overlappen zijn ze niet altijd hetzelfde. Agender is een bredere term die soms neutrale geslachten omvat.

Hoewel een agender-persoon ook het gevoel kan hebben dat hij nooit een geslacht heeft gehad, kan een gendervoid persoon het gevoel hebben dat er een lege plek is waar een gender zou moeten zijn. Een gendervoid persoon is simpelweg niet in staat om een gender te ervaren.

De definitie van Voidgirl/Voidboy

De definitie van Voidgirl/Voidboy zou op twee manieren omschreven kunnen worden:

  1. Een geslacht waarbij men het gevoel heeft gedeeltelijk een meisje/jongen te zijn en tegelijkertijd genderloos te zijn. Ze hebben het gevoel dat ze gedeeltelijk dat geslacht zijn, maar tegelijkertijd niets (of in dit geval leegte).
  2. Een geslacht als je tegelijkertijd vrouw en gendervoid bent; een gendervoid vrouw ervaart vrouwelijkheid losgekoppeld van binaire vrouwelijkheid vanwege of evenals de aanwezigheid van een leegte ernaast.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!