Afkeer voelen van je man

Ik wil geen seks meer met mijn man

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je geen zin meer hebt in seks met je man. Het is goed om eerst goed naar de oorzaak te kijken, voordat je een oplossing gaat zoeken. Er wordt nog wel eens gezegd dat je “maar gewoon zin moet maken”, hier kan soms de oplossing in zitten, maar heel vaak ook niet. En bovendien, hoe doe je dat dan? “Zin maken”.

Een tijdelijke mindere seksdrive kan heel normaal zijn en hoeft ook niet meteen te betekenen dat het niet goed gaat binnen je relatie. Verschillende oorzaken hiervoor kunnen zijn; stress en spanning, rouw, psychische problemen of een disconnectie met je partner. Misschien heb je slaapgebrek, heb je jonge kinderen of heb je het druk in je hoofd, allemaal redenen die ervoor kunnen zorgen dat je behoefte aan seks afneemt.

Zin maken in seks

Als je naar de oorzaak hebt gekeken kun je hierin ook naar de oplossing gaan zoeken. Heb je weinig behoefte aan seks omdat je het druk in je hoofd hebt of omdat je niet goed in je vel zit, ga hier dan ook zoeken naar de oplossing. Kijk of je beter voor jezelf kan zorgen en meer ontspanningsmomenten voor jezelf in kan lassen. Heb je het gevoel dat het probleem in de connectie met je man zit, ga dan vaker leuker dingen samen doen, heb samen plezier.

Heb je weinig behoefte aan seks en zou je dit graag willen veranderen, plan dan regelmatig momenten in dat je even echt helemaal aandacht voor elkaar kan hebben; raak elkaar vaker aan en zorg dat er ruimte is voor intimiteit zonder dat de druk erop ligt dat het “moet”.

Seksuoloog Ellen van Laan (1962-2022) gaf al aan spontane zin in seks niet bestaat. Zin is altijd het gevolg van seksuele opwinding, niet de oorzaak. Om zin te krijgen heb je seksuele prikkels nodig: iets wat voor jou seksuele betekenis heeft. Voor sommige vrouwen is dit intiem gestreeld worden, voor andere is dit zoenen met elkaar, bepaalde muziek, opwindende gedachten of iets opwindends kijken op tv. Het is goed om voor jezelf te onderzoeken wat voor jou seksuele prikkels zijn die zorgen voor zin in seks. Masturberen kan ook heel goed helpen, zowel bij het ontdekken van je eigen lichaam, maar ook voor het creëren van de zin in seks. Fijne seks zorgt namelijk voor meer behoefte aan seks.

Afkeer van mijn man

Bovenstaande tips kunnen helpen als je eigenlijk wel vaker seks zou willen met je man, maar dat de behoefte in het moment er niet vaak is. Dat als je dan wel samen seks met je man hebt gehad, dat je dan het gevoel hebt “dit was fijn, dit moeten we echt vaker doen”.

Maar wat als dit niet geval is? Wat als je eigenlijk afkeer voelt bij de gedachten om seks te hebben met je man? Wat als je je lichaam op slot voelt gaan als je man toenadering zoekt? Dat je het gevoel hebt dat je het maar af en toe moet ondergaan, omdat het er nou eenmaal bij hoort.

Veel van de vrouwen die ik coach merken dat ze steeds meer afkeer van hun man zijn gaan krijgen nadat ze ontdekte dat ze eigenlijk meer gevoelens voor vrouwen hebben. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, lees hier mijn verhaal. Vaak hebben ze bovenstaande tips al geprobeerd, maar voelt het alleen maar als meer druk.

Ga niet over je grenzen heen

Realiseer je dat “zin maken in seks” iets anders is dan over je grenzen heen gaan. Twijfel je over je geaardheid, ga dit dan eerst uitzoeken. Begin eens met kijken wat je lichaam doet als je bijvoorbeeld twee vrouwen ziet zoenen in een serie (zie hier lijst met films/series). Ga geen seks hebben met je man omdat je denkt dat het erbij hoort. Ik hoor vaker terug dat vrouwen zich verdoven (door bijvoorbeeld een paar drankjes te nemen) en het dan ondergaan, omdat ze toch het gevoel hebben dat ze dit aan hun man moeten geven.

Begrijp me niet verkeerd, het is absoluut niet erg als je een keer een wijntje neemt, omdat je dan beter in de stemming komt. Doe dit echter niet om jezelf te verdoven, zodat je er niet helemaal bij hoeft te zijn. Je aversie tegen seks zal steeds groter worden en je zal steeds verder van je lichaam verwijdert raken. Met regelmaat spreek ik vrouwen die zich wel forceren en wel seks met hun man hebben om zich vervolgens huilend op te sluiten in de badkamer. Als je twijfelt over je geaardheid, ga dit dan eerst uitzoeken. Forceer jezelf nooit om seks met je man te hebben.

Seks met een vrouw

Heb je het idee dat je eigenlijk op vrouwen valt en zou je dit graag verder uit willen zoeken, maar vind je dit nog heel spannend. Voel je je onervaren en zou je graag meer kennis en zelfvertrouwen opdoen? Lees dan de andere blogs over seks met een vrouw op de site of doe de cursus upgrade je lesbisch seksleven. In je eigen tempo en op een laagdrempelige, maar duidelijke manier leer je alles over lesbische seks.

Online cursus:
Upgrade je lesbische seksleven

Cursus lesbische seks

Op zoek naar lesbische sekstips? Voel jij je onzeker in bed met een vrouw of heb je geen idee waar of hoe je nu in bed begint met een vrouw? Dan is deze training precies wat je zoekt!