Uit de kast komen of toch niet

6 | Uit de kast komen, of toch niet?

Vol verwarring besprak ik wat er gebeurd was met het vriendinnetje waar ik mee aan het reizen was. Het voelde zo spannend om dit te doen, maar er was geen ontkomen meer aan. We waren al weken samen aan het reizen en hadden samen in de kleinste bedjes geslapen. Ondanks dat ik totaal geen romantische gevoelens voor haar had, was ik heel erg bang dat ze het gevoel had dat ik tegen haar gelogen had. Dat ze met terugwerkende kracht het vies zou vinden om in één bed te slapen. Ondanks dat vertelde ik haar wat er gebeurd was. Ze reageerde heel lief en niks van de angsten die ik had werden werkelijkheid. Sterker nog, we zijn daarna nog heel vaak samen op reis geweest en hebben nog regelmatig platonisch in één bed geslapen.

Nu ik het aan haar verteld had viel er aan de ene kant een last van mijn schouders. Aan de andere kant riep het juist ook weer spanning op, want wat zouden mijn familie en mijn andere vrienden er wel niet van zeggen? En wat moest ik hier nu eigenlijk mee? Hoe moest ik het iedereen gaan vertellen? Ik zat op zo’n verre afstand van al mijn andere vrienden en familie. Moest ik dit nu online met ze gaan delen? Al snel besloot ik dat ik dat niet wilde doen. Ik ging nu lekker reizen, de rest kwam wel weer als ik thuiskwam.

Toen ik eenmaal in Nepal was viel er een soort rust over me heen. Een vriendinnetje uit Nederland kwam me opzoeken en samen begonnen we aan een tracking van 16 dagen naar het Basecamp van de Mount Everest. Een pittige tocht, waarin we voor veel uitdagingen kwamen te staan. Maar ook een prachtige tocht in de mooiste bergen van de wereld. Het dagelijkse wandelen gaf me rust en ik genoot van de prachtige natuur. Om eerlijk te zijn was ik hier helemaal niet meer bezig met mijn geaardheid. Nou ja, misschien een beetje in mijn achterhoofd, maar dit was natuurlijk makkelijk te verdringen!

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!