Coaching te duur

Coaching te duur: wat is jouw ontwikkeling je waard?

Laatst kreeg ik een appje van iemand die het jammer vond dat ze moest betalen voor een adviesgesprek met mij. Ze eindigde met: “Meen je dit echt?”

Wekelijks krijg ik van vrouwen te horen dat ze een coachingstraject, ontmoetingsdag of online cursus (te) duur vinden. Dit zette mij aan het denken. Natuurlijk is de zorg door de huisarts, psychiater of psycholoog (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, en moeten de meeste mensen mijn coaching volledig zelf betalen. Dat is misschien even slikken, maar er ligt vaker een fundamentele andere reden onder iets duur vinden.

Wees nu eerlijk: wat kost een vakantie? 

Want wees nu eerlijk, als je op vakantie gaat met zijn tweetjes ben je al snel 1500-2000 euro kwijt voor een eenvoudige vakantie naar de zon. Met het hele gezin begint het vaak pas vanaf 2000 euro en betaal je in het hoogseizoen gemakkelijk het dubbele.

Een nieuwe iPhone kopen

De goedkoopste nieuwe iPhone (oud model) start vanaf € 500,- en het nieuwste uitgebreide model kost je al snel rond de € 1800,-.

Vakanties zijn heerlijk. Je ontspant, je laad weer op en je maakt mooie herinneringen met elkaar. Onze telefoon is vaak onze beste vriend en daarom geven we met alle liefde deze bedragen eraan uit.

Coaching te duur?

Belangrijke life-events

En dan zijn er natuurlijk veel meer dingen waar we geld aan uit geven. Vergeet belangrijke life-events niet, zoals trouwen. Vaak vanaf € 10.000, maar volgens de statistieken geven we hier gemiddeld € 14.585,- aan uit.

Geld uitgeven aan coaching en persoonlijke ontwikkeling 

Als we aan dit soort zaken allemaal geld uitgeven, waarom vinden we het dan zo lastig om aan persoonlijke ontwikkeling en coaching geld uit te geven? 

Je staat nu misschien wel op een enorm kruispunt in je leven. Vaak ook nog eens helemaal alleen. Een groter life-event dan je ‘echte ik’ terugvinden bestaat bijna niet. Waarom gun je het jezelf niet om iemand “in te huren” die er volledig voor je is tijdens dit proces. Iemand die al je vragen beantwoord, je stap-voor-stap verder helpt en naast je staat als het nodig is. Waarom vinden we het toch zo moeilijk om hiervoor te betalen?

Wat levert deze investering je werkelijk op? 

Vaak is de prijs, door de impact en het resultaat die de coaching heeft, helemaal niet veel of duur. Het levert je altijd veel meer op dan dat jij er in geld in geïnvesteerd hebt. 

Het levert je namelijk op de lange termijn (je hele leven dus!) een complete verandering op. De verandering dat jij kan zijn en daarna blijven wie jij in je kern bent. Vergelijk je dit met de de vakantie van € 2000,- of die nieuwe iPhone dan zul je zien dat dit leidt tot kortetermijn plezier. Dit in tegenstelling tot de investering die je doet in je persoonlijke ontwikkeling. 

Persoonlijke groei

Veel kennis voor een laag bedrag 

Dit geldt ook voor onlinecursussen, ontmoetingsdagen of workshops. Het toffe van dit soort dingen is, dat je heel veel kennis krijg voor een relatief laag bedrag. Alle kennis die ik met je kan delen in een onlinecursus of tijdens een 6 uur durende ontmoetingsdag, zouden je individueel zeker het tienvoudige kosten als ik dit met je zou delen in een 1:1 sessie.

Kernovertuiging: ik ben het niet waard! 

Maar goed ook als je je dit beseft, blijven er vaak nog veel bezwaren over. En dat komt doordat ik je nog niet heb uitgelegd waarom je vanuit je kern deze overtuiging (coaching kan ik niet betalen) hebt.

Als jij het lastig vindt om jezelf echt te zien, jezelf bovenaan te plaatsen en jezelf dus echt als de nummer 1 ofwel de belangrijkste persoon in jouw leven te zien. Dan gun jij het jezelf niet om te investeren in jezelf. Dan blijven er altijd dingen die belangrijker zijn dan jouw ontwikkeling. 

Je vindt het jezelf niet waard!

Dan lukt het je bijna niet om het jezelf te gunnen om een coachingstraject aan te gaan, want je vindt jezelf niet belangrijk genoeg om geld aan uit te geven. Je vindt jezelf het niet waard genoeg. Laat deze zin maar even rustig op je inwerken. 

Je vindt jezelf het niet waard genoeg om geld aan uit te geven. Wat gebeurt er nu als je dit leest? Als je het jezelf wel waard genoeg vindt dan raakt het je niet diep. Maar als het je wel raakt, kan het zijn dat dit onbewust wel jouw waarheid is.

Veranderen is eng! 

En er is meer! Veranderen is namelijk supereng. Je weet nu precies wat je hebt en als je gaat graven, inzichten gaat krijgen, stapje voor stapje keuzes gaat maken met je gevoel. Tja, dan heb je geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien. En dat is f*cking eng! 

Onbewust kunnen deze gedachten ervoor zorgen dat je vindt dat de coaching te duur is. Want met dit argument hoef je het nog niet aan te gaan, kun je het opzij schuiven en verandert er ook niets.

Geld betalen voor coaching

Wanneer de nood hoog genoeg is  

Wat ik de afgelopen jaren heb gemerkt is dat bij vrouwen die echt een noodzaak ervaren (dat betekent volledig in de knoop zitten) nooit zeggen “het is te duur”. Ze vragen vaak niet eens naar de prijs, want ze hebben per direct hulp nodig en voelen dat ik degene ben die ze dat gaat geven. Wanneer je te lang wacht komt de noodzaak ook bij jou om de hoek kijken. Dan kun je niet anders meer dan NU direct hulp inschakelen.

Minima

En natuurlijk zijn er ook vrouwen die echt geen geld op de bank hebben. Vrouwen die nooit op vakantie gaan, geen smartphone hebben, geen auto hebben en elke dubbeltje om moet draaien. Ik snap als geen ander dat het geld er dan niet is. Toen ik ging scheiden trok ik met slechts een paar honderd euro op de bank mijn eigen huis in.

Opties om aan geld te komen 

Ik leerde toen van een businesscoach om te gaan kijken hoe ik het bedrag wel bij elkaar kon krijgen. Ze leerde mij om een lijst te maken met alle mogelijke opties, hoe ik aan geld kon komen. Van realistische opties (sparen) tot aan iets wat minder realistische opties (Lotto winnen). Zo maakte ik een plan om het geld wel bij elkaar te krijgen voor het doel wat ik op dat moment had.

Voor elk wat wils in het aanbod 

En daarnaast hebben veel coaches een ruim aanbod. Bij mij kun je gaan voor het VIP-traject qua coaching, maar ook voor het basic coachingstraject. Zoals ik al eerder schreef bevatten online programma’s vaak veel kennis en waarde, dus ook dat is een optie.  En daarnaast heb ik zelf een schat aan informatie op de website staan, in de vorm van gratis blogs, een gratis webinar of een gratis e-book.

Durf in jezelf te investeren 

Twijfel je over een coachingstraject, ontmoetingsdag of online cursus? Ja! Heb je een goed gevoel bij de coach? Ja! Waarom ga je er dan niet voor? Durf in jezelf te investeren. Zie jezelf als waardevol, je bent het waard om te groeien. Je bent het waard om geld aan jezelf uit te geven. Je bent het zo waard om volledig jezelf te zijn. Gun dit jezelf!

Waar kan Diana je mee helpen?

Gratis tools

Start met het lezen van gratis e-books en blogs of bekijk mijn gratis webinar of de gratis videoserie. Zodat je in je eigen tempo op onderzoek kunt.

Maak een afspraak

Wil je sparren of gecoacht worden? Maak een afspraak in de online agenda van Diana. Diana verzorgt geaardheidscoaching, coaching voor stellen en familie opstellingen.

Online traject volgen

Is een live afspraak nog een brug te ver maar wil je toch stappen zetten in het proces. Dan heb ik een aantal online trainingen en e-books die je verder helpen. Dank hierbij aan onderwerpen als: flirten en daten, lesbische seks en het onderzoeken van je lesbische gevoelens.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten