Lesbische films en series

Lesbische films & series: hier vind je inspiratie!

Ben je op zoek naar leuke lesbische films of series? In dit blog vind je een aantal superleuke lesbische films en series.

Lesbische films kijken en je gevoelens onderzoeken

Wanneer je twijfelt over je seksuele geaardheid kan het helpen om specifieke lesbische series en films te kijken. Zeker wanneer je omgeving heel hetero georiënteerd, je jouw lesbische gevoelens onderzoekt of je nog heel onzeker bent over alles rondom openlijk lesbisch zijn.

Het kijken van de series en films kan je normaalbeeld verruimen en je een comfortabeler gevoel geven tijdens jouw proces.

In dit blog vind je actuele films en series. Er zijn natuurlijk nog veel meer lesbische en LHTBI gerelateerde films en series dan de onderstaande selectie. Dit blog blijf ik aanvullen. Mocht je zelf aanvulling hebben, laat het mij weten!

Lesbische serie #1: The L-Word

Dit is een serie die elke lesbische vrouw gezien moet hebben. The L Word is een Amerikaanse dramaserie over een groep lesbiennes uit Los Angeles, die sinds januari 2004 door de kabelzender Showtime werd uitgezonden. De serie was in 47 landen te zien.

>> Te zien via Videoland

Lesbische serie #2: Anne + (film en serie)

Een korte Nederlandse serie over een lesbische twintiger Anne die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam. De serie bestaat uit twee seizoen.

Trailer seizoen 1: Anne +

Trailer seizoen 2: Anne +

De film: Anne +

Ook is er een film gemaakt. Zie hier de trailer.

>> Alle informatie over de film Anne+ vind je hier

Lesbische serie #3: Feel good

Of dit verhaal ook echt een Feel Good-serie is? Dat durf ik niet zo te zeggen, maar deze serie neemt je absoluut mee in de wereld van Mae Martin. Mae is een comedian en worstelt met haar verslaving en haar chaotische relatie met haar vriendin George, die eerder alleen hetero-relaties heeft gehad.

>> Deze serie vind je via Netflix

Lesbische film #4: Elisa y Marcela

Elisa y Marcela is een Spaanse dramafilm uit 2019. De film vertelt het (waargebeurde!) verhaal van Elisa Sánchez Loriga en Marcela Gracia Ibeas. Twee vrouwen die in 1901 trouwden. Hun huwelijk was direct het eerste homoseksuele huwelijk dat in Spanje werd geregistreerd.

‘Toen al?’ hoor ik je denken. Spanje was er nog niet klaar voor, maar Elisa en Marcela wel. In de film neemt Elisa een mannelijke identiteit aan om voor de wet te kunnen trouwen.

>> Deze serie vind je via Netflix

Lesbische film #5: A secret Love

Deze Netflix-documentaire gaat over twee vrouwen; Pat Henschel en professioneel honkbalspeelster Terry Donahue. Misschien verwacht je het al, maar in 1947 worden de twee vrouwen verliefd op elkaar. In de documentaire leer je meer over hun liefdesverhaal van de afgelopen 65 jaar en hoe zij vooroordelen overwonnen.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische film #6: Portrait de la jeune fille en feu

Deze Franse film, in het Nederlands vertaald als ‘Portret van een vrouw in brand’ is een drama uit 2019. Niet zomaar één, want deze won op het filmfestival van Cannes in 2019 de prijs voor Queer Palm.

In dit verhaal, dat zich afspeelt op een afgelegen eiland in de Bretagne aan het eind van de achttiende eeuw, moet Marianne een huwelijksportret van Héloïse maken. Héloïse weet hier niets van, en Marianne moet haar model overdag observeren, om ’s nachts haar portret te kunnen schilderen. De vrouwen groeien steeds meer naar elkaar toe in de laatste momenten van Héloïse als ongetrouwde vrouw.

>> Meer informatie

Lesbische serie #7: Grace en Frankie

De vrouwen Grace en Frankie hebben één bijzondere overeenkomst: hun echtgenoten hebben hen in de steek gelaten om met elkaar te trouwen. De nette Grace en de excentrieke Frankie verenigen zich in dit bijzondere pad naar acceptatie.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische serie #8: Tales of the City

Na een afwezigheid van 23 jaar keert Mary Ann Singleton terug naar 28 Barbary Lane voor de 90e verjaardag van haar voormalig huisbaas, Anna Madrigal. Anna is transgender. Dat is in het appartementencomplex geen geheim meer. Maar Anna wordt achtervolgd door iets in haar leven wat te pijnlijk is om te delen.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische film #9: Duck Butter

De film Duck Butter gaat over twee vrouwen die ontevreden zijn over alle oneerlijkheid die zij zien tijdens het daten en in hun relaties. Ze besluiten een pact aan te gaan. De twee vrouwen beginnen aan een 24 uur durend seksueel experiment.

>> Deze film vind je op Netflix

Lesbische film #10: Between two women

Een prachtige film over twee vrouwen: Ellen en Kathy. Ellen is ongelukkig getrouwd met Geoff en worstelt met haar gevoelens voor een andere vrouw. Niet zomaar iemand: het gaat om de lerares van haar 10-jarige zoon; Kathy.

>> Deze film vind je op Netflix

Lesbische film #11: Deux

De film Deux gaat over Nina en Madeleine, twee gepensioneerde vrouwen die al jaren verliefd op elkaar zijn. Echter zijn ze voor de buitenwereld gewoon vriendelijke buren tegen elkaar. In de film zie je hoe Nina en Madeleine zich vrijelijk over de bovenste verdieping van het appartementencomplex bewegen, terwijl de dochter van Madeleine langzaam de waarheid ontdekt.

>> Meer informatie

Lesbische film #12: Happiest season

De mooiste tijd van het jaar! Tijdens de feestdagen besluit Abby haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen, in het bijzijn van de familie van Harper. Abby komt er pijnlijk achter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie.

>> Deze film vind je via Netflix

Lesbische film #13: Elena Undone

Elena, getrouwd met een conservatieve pastoor en moeder van een zoontje, voelt zich ongelukkig in haar huwelijk. Haar man wil dolgraag nog een kind, maar Elena niet. Als ze een relatietherapeut bezoekt, ontmoet ze Peyton, een succesvolle schrijfster, die de dood van haar moeder probeert te verwerken. Er is een onmiddellijke klik tussen de twee. Peyton vraagt haar foto’s bij te dragen voor een komend project, en de twee zien elkaar meer en meer. Elena kan zich een leven zonder Peyton niet meer voorstellen. En hoewel ze überhaupt nooit overwogen heeft een vrouw te zoenen, wil ze diep van binnen niets liever dan dat.

>> Kijk deze film

Lesbische film #14: Carol

1950, New York. Therese, een vrouw van in de twintig, werkt in een warenhuis en verlangt naar een ander, meer vervullend leven wanneer ze de verleidelijke oudere vrouw Carol ontmoet. De twee vrouwen krijgen een relatie, maar Carol zit verstrikt in een liefdeloos huwelijk en is bang om de voogdij over haar dochter kwijt te raken in geval van een scheiding.

>> Kijk deze film

Lesbische film #15: Disobedience

‘Disobedience’ volgt een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze erachter komt dat haar vervreemde vader is overleden. Ze veroorzaakt vervolgens flink wat onrust in de stille gemeenschap wanneer ze een relatie opbouwt met een oude vriendin. Een vrouw die getrouwd is met haar neef.

>> Kijk deze film

Lesbische film #16: The World Unseen

Temidden van de spanningen van apartheid in het Zuid-Afrika van 1952 ontmoeten twee vrouwen elkaar en hun werelden komen op hun kop te staan. Miriam is een traditionele, hardwerkende moeder die zichzelf volledig wegcijfert.

Amina daarentegen breekt alle sociale regels, ze bestuurt een taxi en begint een café met een zwarte man uit de omgeving. Ondanks intense afkeuring floreert hun vriendschap. Maar de prijs die Miriam moet betalen is het ontdekken van onmogelijke feiten over haar huwelijk. Is er, in een systeem dat blank van zwart scheidt, zwart van Aziatisch en vrouwen van mannen, wel enige kans tot overleven voor een onverwachte liefde?

>> Kijk deze film

Lesbische film #17: Below her Mouth

Jasmine dacht dat ze voor de rest van haar leven solide structuren had gecreëerd. Ze is een succesvolle modejournalist en verloofd met Rile, terwijl ze nu samen met haar partner plannen maakt voor de toekomst. Maar op een nacht wordt duidelijk dat Jasmine’s levensplannen in duigen vallen.

Tijdens het uitgaan ontmoet ze Dallas, een frisse, eigenzinnige dakdekker. Het duurt maar een paar dagen en de twee vrouwen hebben een affaire. Voor Jasmine voelt de nieuwe relatie als een fantasie en heel anders dan haar partnerschap met Rile. Maar al snel veranderen de dingen.

>> Kijk deze film

Lesbische film #18: Loving Annabelle

Simone Bradley is lerares op een katholieke kostschool. Op een dag arriveert Annabelle, een nieuwe leerling met nogal rebels gedrag. Het hoofd van de kostschool, de strenge Mother Immaculata, geeft Simone de taak, om Annabelle onder de duim te houden. Maar op de één of andere manier lukt het Simone, die zelf nogal in de knoei zit met haar relatie, niet om Annabelle af te remmen. Ze begint langzamerhand te ontdekken dat ze gevoelens krijgt voor de 17-jarige studente.

>> Kijk deze film

Lesbische film #19: Blue is the warmest Colour

De vijftienjarige Adèle droomt van de liefde van haar leven. Wanneer ze Thomas ontmoet – een donkere, knappe en vriendelijke vreemdeling die onmiddellijk op haar verliefd wordt – lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar een ongemakkelijke erotische mijmering verstoort de romance nog voor die eigenlijk begint. Adèle droomt dat een mysterieus, blauwharig meisje bij haar in bed kruipt en haar met een allesoverheersende wellust en plezier bezit.

Ze kan haar echte verlangens niet langer negeren – Adèle valt op meisjes. Dan verschijnt het prachtige en sensuele blauwharige meisje opnieuw en ze zoekt toenadering tot Adèle. Dit is het begin van een passioneel en chaotisch liefdesverhaal…

>> Kijk deze film

Lesbische film #20: The World to Come

Twee koppels, buren van elkaar, vechten tegen het isolement en de ontberingen van hun omgeving aan de grens van de Amerikaanse oostkust in de negentiende eeuw. Zowel hun fysieke als mentale gezondheid wordt sterk op de proef gesteld. De hechte band die tussen de dames is ontstaan, staat op springen wanneer de vier individuen uiteindelijk ook met elkaar worstelen.

>> Kijk deze film

Lesbische film #21: Kiss Me

Mia (Ruth Vega Fernandez) en Frida (Liv Mjönes) ontmoeten elkaar voor het eerst bij het verlovingsfeest van hun ouders. Mia’s vader staat op het punt te trouwen met de moeder van Frida, waardoor zij stiefzussen worden. Al snel wordt echter duidelijk dat ze elkaar niet als zussen zien. Mia is druk bezig met de voorbereidingen van haar eigen huwelijk, als de vonk tussen haar en Frida overslaat en alles in de war wordt geschopt.

>> Kijk deze film

Lesbische film #22: Colette

Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer rond de eeuwwisseling in Parijs. Op verzoek van haar man schrijft ze bestsellers die onder zijn naam gepubliceerd worden. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en huwelijk, maar ook de wereld om haar heen

>> Kijk deze film

Lesbische film #23: Ammonite

Mary Anning is een alom gerespecteerde paleontoloog die een teruggetrokken leven leidt in het Britse kustplaatsje Lyme Regis. Daar brengt ze haar dagen door met zoektochten naar nieuwe fossielen op het kiezelstrand en helpt ze in het winkeltje van haar moeder.

Op een dag krijg Mary ongevraagd bezoek van een haar onbekende collega die haar vraagt of zijn echtgenote Charlotte, die last heeft van ‘melancholie’, haar zou mogen vergezellen tijdens haar zoektochten. Aangezien hij bereid is daarvoor flink te betalen, gaat Mary schoorvoetend akkoord. Het contact tussen de twee zwijgzame vrouwen verloopt moeizaam, totdat Charlotte ernstig ziek wordt

>> Kijk deze film

Lesbische film #24: Tell it to the Bees

De jaren 50. Lydia’s huwelijk gaat niet van een leien dakje terwijl ze de zorg van haar zoontje op zich neemt. Wanneer deze ziek wordt haalt Lydia Jean Markham erbij, de nieuwe vrouwelijke dokter uit het dorp. Er groeit een sterke band tussen de twee vrouwen en Lydia vindt troost in deze nieuwe vriendschap die stilaan intieme proporties kent. Hun relatie doet vele wenkbrauwen fronsen bij de dorpsbewoners.

>> Kijk deze film

Lesbische serie #25: Gentleman Jack

In 1832, na een lange periode van reizen, studeren en het beklimmen van de sociale ladder, keert Anne Lister terug naar Shibden Hall, haar voorouderlijk huis in West Yorkshire. Om Shibden Hall in zijn oude glorie te herstellen moet Anne haar kolenmijnen heropenen en trouwen.

De charismatische en doelbewuste Anne Lister – die zich met haar hoofd in het zwart gekleed heeft en zich een weg naar de hogere kringen genoot – is niet van plan met een man te trouwen. Trouw aan haar eigen aard, is ze van plan met een vrouw te trouwen. En niet zomaar een vrouw: de vrouw die Anne Lister trouwt, moet serieus rijk zijn

>> Kijk deze serie

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.