Lesbische films en series

Lesbische films & series: hier vind je inspiratie!

Ben je op zoek naar leuke lesbische films of series? In dit blog vind je een aantal superleuke lesbische films en series.

Lesbische films kijken en je gevoelens onderzoeken

Wanneer je twijfelt over je seksuele geaardheid kan het helpen om specifieke lesbische series en films te kijken. Zeker wanneer je omgeving heel hetero georiënteerd, je jouw lesbische gevoelens onderzoekt of je nog heel onzeker bent over alles rondom openlijk lesbisch zijn.

Het kijken van de series en films kan je normaalbeeld verruimen en je een comfortabeler gevoel geven tijdens jouw proces.

In dit blog vind je actuele films en series. Er zijn natuurlijk nog veel meer lesbische en LHTBI gerelateerde films en series dan de onderstaande selectie. Dit blog blijf ik aanvullen. Mocht je zelf aanvulling hebben, laat het mij weten!

Lesbische serie #1: The L-Word

Dit is een serie die elke lesbische vrouw gezien moet hebben. The L Word is een Amerikaanse dramaserie over een groep lesbiennes uit Los Angeles, die sinds januari 2004 door de kabelzender Showtime werd uitgezonden. De serie was in 47 landen te zien.

>> Te zien via Videoland

Lesbische serie #2: Anne + (film en serie)

Een korte Nederlandse serie over een lesbische twintiger Anne die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam. De serie bestaat uit twee seizoen.

Trailer seizoen 1: Anne +

Trailer seizoen 2: Anne +

De film: Anne +

Ook is er een film gemaakt. Zie hier de trailer.

>> Alle informatie over de film Anne+ vind je hier

Lesbische serie #3: Feel good

Of dit verhaal ook echt een Feel Good-serie is? Dat durf ik niet zo te zeggen, maar deze serie neemt je absoluut mee in de wereld van Mae Martin. Mae is een comedian en worstelt met haar verslaving en haar chaotische relatie met haar vriendin George, die eerder alleen hetero-relaties heeft gehad.

>> Deze serie vind je via Netflix

Lesbische film #4: Elisa y Marcela

Elisa y Marcela is een Spaanse dramafilm uit 2019. De film vertelt het (waargebeurde!) verhaal van Elisa Sánchez Loriga en Marcela Gracia Ibeas. Twee vrouwen die in 1901 trouwden. Hun huwelijk was direct het eerste homoseksuele huwelijk dat in Spanje werd geregistreerd.

‘Toen al?’ hoor ik je denken. Spanje was er nog niet klaar voor, maar Elisa en Marcela wel. In de film neemt Elisa een mannelijke identiteit aan om voor de wet te kunnen trouwen.

>> Deze serie vind je via Netflix

Lesbische film #5: A secret Love

Deze Netflix-documentaire gaat over twee vrouwen; Pat Henschel en professioneel honkbalspeelster Terry Donahue. Misschien verwacht je het al, maar in 1947 worden de twee vrouwen verliefd op elkaar. In de documentaire leer je meer over hun liefdesverhaal van de afgelopen 65 jaar en hoe zij vooroordelen overwonnen.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische film #6: Portrait de la jeune fille en feu

Deze Franse film, in het Nederlands vertaald als ‘Portret van een vrouw in brand’ is een drama uit 2019. Niet zomaar één, want deze won op het filmfestival van Cannes in 2019 de prijs voor Queer Palm.

In dit verhaal, dat zich afspeelt op een afgelegen eiland in de Bretagne aan het eind van de achttiende eeuw, moet Marianne een huwelijksportret van Héloïse maken. Héloïse weet hier niets van, en Marianne moet haar model overdag observeren, om ’s nachts haar portret te kunnen schilderen. De vrouwen groeien steeds meer naar elkaar toe in de laatste momenten van Héloïse als ongetrouwde vrouw.

>> Meer informatie

Lesbische serie #7: Grace en Frankie

De vrouwen Grace en Frankie hebben één bijzondere overeenkomst: hun echtgenoten hebben hen in de steek gelaten om met elkaar te trouwen. De nette Grace en de excentrieke Frankie verenigen zich in dit bijzondere pad naar acceptatie.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische serie #8: Tales of the City

Na een afwezigheid van 23 jaar keert Mary Ann Singleton terug naar 28 Barbary Lane voor de 90e verjaardag van haar voormalig huisbaas, Anna Madrigal. Anna is transgender. Dat is in het appartementencomplex geen geheim meer. Maar Anna wordt achtervolgd door iets in haar leven wat te pijnlijk is om te delen.

>> Deze serie vind je op Netflix

Lesbische film #9: Duck Butter

De film Duck Butter gaat over twee vrouwen die ontevreden zijn over alle oneerlijkheid die zij zien tijdens het daten en in hun relaties. Ze besluiten een pact aan te gaan. De twee vrouwen beginnen aan een 24 uur durend seksueel experiment.

>> Deze film vind je op Netflix

Lesbische film #10: Between two women

Een prachtige film over twee vrouwen: Ellen en Kathy. Ellen is ongelukkig getrouwd met Geoff en worstelt met haar gevoelens voor een andere vrouw. Niet zomaar iemand: het gaat om de lerares van haar 10-jarige zoon; Kathy.

>> Deze film vind je op Netflix

Lesbische film #11: Deux

De film Deux gaat over Nina en Madeleine, twee gepensioneerde vrouwen die al jaren verliefd op elkaar zijn. Echter zijn ze voor de buitenwereld gewoon vriendelijke buren tegen elkaar. In de film zie je hoe Nina en Madeleine zich vrijelijk over de bovenste verdieping van het appartementencomplex bewegen, terwijl de dochter van Madeleine langzaam de waarheid ontdekt.

>> Meer informatie

Lesbische film #12: Happiest season

De mooiste tijd van het jaar! Tijdens de feestdagen besluit Abby haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen, in het bijzijn van de familie van Harper. Abby komt er pijnlijk achter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie.

>> Deze film vind je via Netflix

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een adviesgesprek inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek. Ook krijg je toegang tot de community met gelijkgestemde vrouwen. En kun je meedoen aan de periodieke livesessies, waarin je jouw vragen kunt stellen.

Ontmoetingsmiddagen
Regelmatig geef ik in kleine groepjes ontmoetingsmiddagen. Het is zo waardevol om andere vrouwen te ontmoeten die net als jij in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.