Lesbische boeken

Lesbische boeken: inspiratie & tips

Ben je op zoek naar leuke lesbische boeken? Ter inspiratie of omdat dit helpend is in de zoektocht naar je lesbische gevoelens. Ik heb een aantal toffe lesbische boeken voor je op een rij gezet.

De zoektocht naar je geaardheid en het lezen van lesbische boeken.

Wanneer jij je afvraagt of je op vrouwen valt zijn er verschillende dingen die ondersteunend kunnen zijn in je zoektocht. Eén van die dingen is het lezen van boeken met lesbische verhalen. Regelmatig hoor ik van cliënten dat ze door een boek of een film na zijn gaan denken over hun gevoelens.

De beste lesbische boeken op een rij

Ik heb een aantal van de beste lesbische boeken voor je op een rij gezet. Dit artikel blijf ik aanvullen, zodat je altijd inspiratie hebt.

#1: De toegift: Carry Slee

Carry Slee schrijft niet alleen boeken voor kinderen maar ook voor volwassenen. De toegift is zo’n boek voor volwassenen. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die samenwoont met een man, met de naam Arnoud. Hun beide moeders hebben psychische klachten en dat geeft een band. Dan komt Esmee in hun leven. Beide worden ze verliefd op Esmee. Dit brengt uiteraard van alles met zich mee. In het verhaal zitten elementen uit het echte leven van Carry Slee.

#2: Verliefd zijn is een ramp (Caja Cazemier) / leuk voor jongeren

Verliefd zijn is een ramp is een boek van Caja Cazemier. Het verhaal gaat over Myra. Myra denkt dat ze verliefd is op jongens. Maar ze voelt zich aangetrokken tot Jessica. Eigenlijk wil ze dat niet. Jessica daarentegen weet al dat ze op meisjes valt. Myra worstelt met haar gevoelens. In dit boek word je meegenomen in het verhaal.

#3: Onderhuids (Suzanne Gerding)

Onderhuids is een indrukwekkend boek over een lesbische liefde. Het boek gaat over Floor. Floor is getrouwd, heeft twee dochters en een goedlopende psychologiepraktijk. Toch is ze niet gelukkig. Steeds vaker verlangt ze naar een vrouw die eerder in haar leven was, waar ze verliefd op werd. Ze gaat op zoek naar deze vrouw maar zet hiermee veel op het spel.

De schrijver van dit boek, Suzanne Gerding, won in 2012 de debuutprijs met Onderhuids.

#4: Mannenpakken / Vrouwenhakken (Jessica Maes en Suzanne Slotboom)

Het boek mannenpakken/vrouwenhakken gaat over Milou. Ze is 25. Na een relatiebreuk gaat ze weer daten. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens de date met een man geïntrigeerd raakt door een vrouw. Nu gaat ze op zoek naar haar echte gevoelens. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het boek houdt je in de greep, het is lastig om het weg te leggen als je er aan begonnen bent.

#5: Vingervlug (Sarah Waters)

Sarah Water is een bekende lesbische schrijfster. Het boek Vingervlug is één van haar romans. Het verhaal gaat over een weeskind: Sue. Sue groeit op in Londen tussen zakkenrollers. Hier komt ze in aanraking met Richard Rivers. Dit is een oplichter. Hij wil dat Sue vrienden wordt met een meisje (Maud), zodat hij vervolgens met haar kan trouwen.

Alleen, daar wordt het verhaal lastiger, Sue wordt verliefd op Maud. Een fantastisch boek!

Meer inspiratie voor lesbische boeken

Heb je leuke tips of heb je een boek gelezen wat absoluut in deze lijst moet? Laat het mij weten, dan voeg ik dit toe.

Gratis ebook:
twijfel je of je op vrouwen valt?

Download gratis het ebook ’twijfel je of je op vrouwen valt’. Speciaal voor vrouwen met twijfels over lesbische of biseksuele gevoelens. Reken definitief af met je twijfels en start direct met je zoektocht. Dit is het meest complete e-book wat je online vindt. Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden!

Ebook: val ik op vrouwen

* in dit blog vind je affiliate links.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten