Wat zijn trauma's?

Wat zijn trauma’s?

In ieders leven vinden nare ervaringen plaats die impact hebben, ook wel trauma’s genoemd. Hierbij kun je denken aan een trauma waarbij iemand de dood in de ogen heeft gekeken zoals bijvoorbeeld een heftig auto-ongeluk, het meemaken van een bombardement tijdens de tweede wereldoorlog als een trauma tijdens de bevalling, dat de moeder op het nippertje de bevalling overleefd. 

Ook maken we trauma’s mee waarbij we dierbaren verliezen, waar (seksueel) misbruik is, we een ernstige ziekte krijgen, een baan verliezen of waar we niet gezien worden voor wie we zijn. 

Al deze trauma’s worden opgeslagen in ons brein. Als gevolg van deze trauma’s zal jij je op een bepaalde manier gaan voelen en gedragen, aangestuurd vanuit jouw overlevingsdeel vanuit je psyche. Je wordt bijvoorbeeld enorm perfectionistisch, een workaholic, hebt last van verslavingen of bent overal de clown. De trauma’s zijn gebeurd en zullen nooit weggaan, ze zijn er nu eenmaal. Waar je wel aan kunt werken is om meer te gaan leven vanuit het gezonde deel vanuit je psyche in plaats vanuit jouw overlevingsdeel. 

Met behulp van familieopstellingen kun je meer duidelijkheid en inzichten krijgen in jouw strategieën en overlevingsmechanismen. Waardoor het gezonde deel in jou kan gaan groeien. Op deze manier neem je jouw leven aan zoals het is en kun je een leven gaan leven dat echt bij jou past.

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van:

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!