Wat is Diversity Day?

Wat is Diversity Day?

Als samenleving moeten we streven naar het respecteren van verschillen en verbondenheid. Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders steeds meer het gevoel hebben dat polarisatie toeneemt.

Discussies worden pittiger, tegenstellingen nemen toe en de nuance lijkt te verdwijnen. Juist omdat mensen steeds harder tegenover elkaar komen te staan is Diversity Day in het leven geroepen.

Tijdens deze dag wordt er gepleit voor verbondenheid met ruimte voor verschil. Het is de enige manier om de kracht van diversiteit te benutten.

Wat is Diversity Day?

Elke eerste dinsdag van oktober wordt Diversity Day gevierd. De eerste Diversity Day vond plaats op 1 oktober 2019. Het motto: Jezelf zijn werkt!

Op Diversity Day (dé dag van verbondenheid) wordt getoond dat een mix van mensen met een verschil in seksuele oriëntatie, culturele afkomst, gender, leeftijd of arbeidsvermogen iets positiefs is.

Op deze dag zijn er veel bedrijven die zelf een activiteit organiseren in het teken van inclusie en diversiteit. Bedrijven kunnen deze invulling zelf bepalen. In veel gevallen gaat het dan om een lunch, een evenement of een training.

Een initiatief van Diversiteit in Bedrijf

Diversity Day is een initiatief van Diversiteit in Bedrijf en wil iedereen actief stimuleren om ieders unieke talenten te omarmen en te benutten en elkaars verschillen te waarderen. Diversity Day staat voor verbinding en is juist in deze tijd van polarisatie erg belangrijk.

Op deze dag organiseren bedrijven activiteiten om te laten zien hoe positief het is om een gemêleerd personeelsbestand te hebben. Daarnaast worden er acties georganiseerd om inclusie te bevorderen.

Leuk dat je dit artikel leest …

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Mijn naam is Diana Arkeveld en met mijn blogs en artikelen help ik je op weg. Wil je meer weten over Vrouw uit de Kast? Hieronder vind je een aantal opties die hierbij helpen:

Blogs

Periodiek publiceer ik informatieve blogs over geaardheid, normaalbeeld en andere belangrijke thema’s.

Lezingen

Ik verzorg lezingen over thema’s als geaardheid, diversiteit en normaalbeeld in de LHBTI gemeenschap

Gratis informatie

Schrijf je in voor mijn gratis webinar of videoserie zodat je kunt starten met de zoektocht naar je geaardheid.

Coaching

Wil jij je 1-op-1 laten coachen door Diana? Maak een afspraak in de online agenda en we spreken elkaar vlot.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten