Verliefd op een vrouw voor het eerst

1 | Voor het eerst verliefd op een vrouw

Haar naam was Mieke en ik kende haar via een gezamenlijk vriendinnetje. Ze was al heel lang samen met haar vriendin en dus al lang uit de kast. Ze had kort haar, maar was toch vrouwelijk. Ze straalde zachtheid en stoerheid tegelijkertijd uit. Ik kende haar dus via een vriendin, dus altijd als zij een feestje gaf had ik de hoop dat ik haar zou zien. Ik zorgde dat ik er extra leuk uitzag en voelde me van tevoren al zenuwachtig om überhaupt naar het feestje te gaan.

Nou, zou je zeggen “duidelijke zaak”, je bent verliefd op een vrouw. Je bent zenuwachtig voordat je haar gaat zien, je hebt klamme handjes, voelt onrust en blijdschap tegelijkertijd en probeert indruk te maken. Zo klaar als een klontje toch?

Dit bleek echter niet het geval te zijn. Er staat nu boven deze blog “voor het eerst verliefd op een vrouw”. Maar om eerlijk te zijn had ik geen idee. Natuurlijk voelde ik het ergens wel, maar op de één of andere manier wilde ik het niet zien. Ik had gewoon een goede klik met haar en was blij om haar weer te zien, niks mis mee toch? Zo kon ik aan mezelf blijven verkopen dat er helemaal niks aan de hand was…nee ik was zeker niet lesbisch!

Bovendien had ik al drie jaar een superleuk relatie met een man. Een hele leuke man, die grappig was, mij zag voor wie ik was (tenminste, zover dat kon natuurlijk) en waar ik veel leuke dingen mee deed. We hadden dezelfde interesses, hielden beide van sporten, hadden dezelfde humor en hadden beide een passie voor reizen. Bovendien hadden we een prima seksleven…dus lesbisch? Nee dat was ik zeker niet!

Niks aan de hand dus! Samen met mijn vriend droomde ik om samen de wereld over te reizen, fantaseerde we hoe onze kinderen er later uit zouden zien, op wie ze zouden lijken en hoe we ze zouden noemen. He fijn, geen wolkje aan de lucht. Al met al kon ik gewoon lekker “normaal” blijven en genieten van het leven. Voor de buitenwereld hadden we de perfecte relatie maar in de tussentijd begon het steeds meer te knagen.

Mijn persoonlijke verhaal Stella Heman Geaardheidscoach

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

15 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

Hoe kan ik je helpen?

Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik waardevolle tips en stories om je te inspireren!