Man wil geen coaching

Mijn man wil geen coaching: onderzoeken lesbische gevoelens

Ik spreek in mijn praktijk veel vrouwen die nu in een heterorelatie zitten en bij mij op adviesgesprek komen. Tijdens dit gesprek geven veel van hen aan dat ze graag hun man mee zouden nemen naar de consults. Maar de man wil niet. En weet je: dit begrijp ik. In deze blog leg ik je uit hoe we hier samen mee omgaan.

Begrip

Laten we beginnen met dat ik deze mannen hierin volledig begrijp. Zij denken waarschijnlijk ‘Bij die Diana moet ik niet wezen. Zij trekt al die vrouwen naar het lesbische front.’ Daarom vind ik het belangrijk om het volgende direct duidelijk te maken: het gaat mij als geaardheidscoach absoluut niet om zoveel mogelijk vrouwen naar het lesbische front te trekken. Ik heb er geen enkel belang bij.

Duidelijk en eerlijk beeld van wat er speelt

Wat mijn belang is? Zorgen dat jullie in jullie relatie een duidelijk en eerlijk beeld krijgen van wat er nu eigenlijk speelt. In geaardheidscoaching met een stel staan daarom beide partners centraal. Niet alleen de gevoelens van de vrouw die twijfelt aan haar geaardheid worden uitvergroot, maar juist ook die van haar man.

In mijn consulten zorg ik dat we samen vinden wat goed is voor hem en voor haar. Het enige belang dat ik heb, is dat jullie beiden gehoord worden en een keuze kunnen maken met jullie hart. Pas dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Webinar: gevoelens voor een vrouw, maar getrouwd met een man


Dit mag je verwachten tijdens het bekijken en luisteren van dit webinar.

  • Ontdek welke stappen Diana heeft gezet in haar zoektocht.
  • Waarom het van belang is dat je zorgvuldig jouw gevoelens onderzoekt.
  • Hoe het kan dat je alles lijkt te hebben maar toch niet gelukkig bent.
  • Een concreet stappenplan om je gevoelens te onderzoeken.
  • Wat de consequenties zijn als je jouw gevoelens niet serieus neemt.

Hoe werkt het?

Deel 1 van het proces

Tijdens het eerste deel van het coachingstraject zorgen we dat de huidige en toekomstige situatie voor beide partners duidelijk wordt. Dat werkt als volgt.

Samen maken we eerst de huidige situatie duidelijk.

Ik gebruik wel eens het voorbeeld van een salade. Toen ik net samen was met mijn vriendin, vroeg ik haar om salade mee te nemen uit de supermarkt. Ik verwachte dat zij komkommer, tomaat, pijnboompitjes mee zou nemen. Ze kwam thuis met een rauwkostsalade. Ja, het was salade, maar dat bedóelde ik helemaal niet! Ons plaatje van een salade was anders.

Als jullie proces dit samen aan willen gaan, moet het plaatje in jouw en in zijn hoofd hetzelfde zijn. Als jouw man bijvoorbeeld niet weet dat jij verliefd bent op een andere vrouw, bekijkt hij de situatie vanuit een heel ander plaatje dan jij. Het is daarom belangrijk dat wij er vanuit eerlijkheid voor zorgen dat dit plaatje in jullie hoofd hetzelfde is.

Wat zijn de gevolgen van het probleem

Vervolgens gaan we kijken naar de gevolgen van het probleem dat zich nu voordoet. Hebben jullie last van slapeloosheid of stress? Hebben jullie lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn? Of hebben jullie veel ruzie, met alle gevolgen voor de kinderen van dien? Ook kijken we naar de gevolgen op lange termijn. Kunnen de huidige klachten bijvoorbeeld uitmonden in een burn-out? Dit laat zien dat er iets aan het probleem gedaan moet worden.

Tot slot gaan we samen kijken naar de toekomst. Wat zou je het allerliefst willen als er geen belemmeringen zouden zijn? Dit laat zien wat jij (en je partner) diep in je hart echt wilt.

Deel 2 van het proces

Vervolgens gaan we verder met deel twee van het proces.

Veel heterostellen die ik spreek, proberen de problemen te dempen door in relatietherapie te gaan. Maar relatietherapie heeft totaal geen zin als het probleem niet duidelijk is. Daarom is het belangrijk dat de vrouw haar geaardheid gaat uitzoeken.

Tijdens de consulten gaan we hiervoor de mogelijkheden bespreken. De vrouw zou bijvoorbeeld gesprekken met andere lesbische vrouwen kunnen voeren, in de praktijk haar gevoelens kunnen onderzoeken of meedoen aan de ontmoetingsdag.

Webinar: gevoelens voor een vrouw, maar getrouwd met een man


Dit mag je verwachten tijdens het bekijken en luisteren van dit webinar.

  • Ontdek welke stappen Diana heeft gezet in haar zoektocht.
  • Waarom het van belang is dat je zorgvuldig jouw gevoelens onderzoekt.
  • Hoe het kan dat je alles lijkt te hebben maar toch niet gelukkig bent.
  • Een concreet stappenplan om je gevoelens te onderzoeken.
  • Wat de consequenties zijn als je jouw gevoelens niet serieus neemt.

Welke ruimte is er om te onderzoeken?

Het belangrijkste in deze mogelijkheden, is dat we samen onderzoeken wat de ruimte daarvoor is in jullie relatie. Welke grenzen stellen jullie? Mijn ervaring leert dat mannen vaak over hun grenzen gaan. Ze staan (te) veel toe en worden er heel ongelukkig van.

Het gevolg? Nog veel meer gedoe dan er al was. Mijn taak als coach is om goed te kijken waar die grenzen liggen en ervoor te zorgen dat we het probleem niet groter maken door het negeren van deze grenzen.

Verder graven: wat wil je?

Ook gaan we in deze fase dieper graven. We gaan bepalen waarom jullie de relatie zo graag in stand willen houden. Aan de ene kant geldt dit voor de vrouw, die misschien helemaal niet meer op haar partner valt. Aan de andere kant geldt dit voor de man, die misschien veel meer aan een relatie met een hetero vrouw zou hebben. Met behulp van oefeningen gaan we hier zo open mogelijk over praten. Voelen wat jullie wel en niet willen. Samen help ik jullie vervolgens beiden met het vinden van de beste optie voor hoe nu verder te gaan.

Conclusie

In mijn praktijk is er de mogelijkheid om gesprekken te voeren met beide partners. Zo kan ik ook werken in het belang van beide partners. Willen jullie in gesprek? Via deze pagina plan je een adviesgesprek in.

Waar kan Diana je mee helpen?

Gratis tools

Start met het lezen van gratis e-books en blogs of bekijk mijn gratis webinar of de gratis videoserie. Zodat je in je eigen tempo op onderzoek kunt.

Maak een afspraak

Wil je sparren of gecoacht worden? Maak een afspraak in de online agenda van Diana. Diana verzorgt geaardheidscoaching, coaching voor stellen en familie opstellingen.

Online traject volgen

Is een live afspraak nog een brug te ver maar wil je toch stappen zetten in het proces. Dan heb ik een aantal online trainingen en e-books die je verder helpen. Dank hierbij aan onderwerpen als: flirten en daten, lesbische seks en het onderzoeken van je lesbische gevoelens.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten