Rode vlaggen herkennen tijdens een (lesbische) date

Rode vlaggen herkennen tijdens een (lesbische) date

De dating-wereld, dat is me er eentje. Misschien ben je al op tientallen eerste dates geweest, of misschien kom je net uit een huwelijk en ga je voor het eerst sinds jaren op een eerste date. Wat jouw situatie ook is: een eerste lesbische date blijft spannend. Vind jij haar wel leuk? En misschien nog veel spannender: wat vindt zij van jou?

Daten is wel een stuk minder eng en spannend dan het lijkt. Zeker als je er – waar mogelijk – niet al te veel waarde aan hecht. Want je date hoeft niet je nieuwe grote liefde te worden en zeker niet als ze niet goed bij jou past. Gelukkig kan je dit tijdens de eerste date vaak al herkennen. In deze blog ga ik je vertellen over het herkennen van rode vlaggen tijdens de eerste date.

Wat is een ‘rode vlag’?

Een rode vlag is een alarmbel die in je hoofd afgaat als iemand iets zegt of doet. Een intuïtief gevoel in je achterhoofd, waardoor je tegen jezelf zegt: ‘Dit is een slecht teken’. Dit zijn de stukjes bewijs waaruit blijkt dat deze vrouw niet de vrouw voor jou is. Je gevoel geeft aan dat de relatie zal eindigen in liefdesverdriet.

Het gevaar van rode vlaggen, is dat we ze vaak negeren. Niet gek, want als je geïnteresseerd in je date bent, zie je haar vaak door een roze bril. Je kent het gezegde wel: liefde maakt blind. Misschien herken je dit wel uit je eigen verleden: je wéét dat je partner niet de juiste voor jou is en je misschien zelfs niet goed behandelt, maar kiest ervoor dit niet te zien.

De makkelijkste manier om wel naar rode vlaggen te handelen? Gelijk aan het begin. Als je net op één date bent geweest, is de kans groot dat je nog niet hoteldebotel verliefd bent. Je kunt realistisch beredeneren dat je die tweede date beter kunt laten zitten.

Rode vlaggen herkennen date

Hoe herken je rode vlaggen?

Rode vlaggen zijn soms lastig te herkennen. Iedereen wil zichzelf presenteren als ideale partner, zeker tijdens een eerste date. Misschien doe je dit zelf ook. Wat ik je overigens absoluut afraad om te doen.

Met mijn online cursus flirten en daten, leer ik je precies waarom dit niet handig is wanneer jij de juiste partner wilt aantrekken. Door jezelf anders voor te doen dan wie je bent, vind je de ware zeker niet!

Luister naar je gevoel en intuïtie

Terug naar de rode vlaggen. Het is dus zaak om tijdens een eerste date naar je gevoel te luisteren, want je intuïtie weet vaak meer dan je hoofd. Merk je dat je een naar gevoel krijgt tijdens de date? Of dat je niet jezelf kunt zijn? Een grote rode vlag! Dit is nooit een goede basis voor een relatie. Het is beter om deze date te stoppen en niet meer met deze vrouw af te spreken.

Naast naar je gevoel luisteren, is het ook belangrijk om heel duidelijk naar je date te luisteren. Wat zegt ze nu echt? Uit gesprekken kun je vaak veel halen. Als blijkt dat haar visie op het leven niet past bij die van jou, is ze waarschijnlijk niet de liefde van je leven. Begrijp me niet verkeerd: tegenpolen trekken elkaar aan, maar als je het nergens over eens bent, of je een vreemd onderbuik gevoel hebt, steven je af op een relatie vol discussies.

Voorbeelden van rode vlaggen

Vind je het lastig om aan te voelen wat de rode vlaggen tijdens jullie date zijn? Ik heb een aantal veelvoorkomende rode vlaggen voor je op een rijtje gezet. Als je twijfelt na je vorige date, kun je hier even doorheen lopen om te zien of je je hierin herkent.

Rode vlag 1: Ze praat slecht over al haar exen.

We kennen allemaal wel iemand die dit doet. Ze blijft maar doorgaan over hoe “gek” al haar exen waren en het lag nooit aan haar. Toeval? Misschien, maar in een relatie tussen twee personen ligt de verantwoordelijkheid over de relatie ook bij twee personen.

Deze rode vlag geeft aan dat deze vrouw weinig verantwoordelijkheid over zichzelf neemt. Door maar door te gaan over haar exen probeert ze je af te leiden van wat zij zèlf misschien verkeerd heeft gedaan.

Lees verder na dit blok

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!

Rode vlag 2: Ze stelt je nooit vragen over jezelf.

Oei, dit is een vervelende. Je komt thuis van de date en realiseert je dat deze vrouw bijna niets over jou weet. Red flag! Het is belangrijk dat je date interesse in jou toont en de echte jij wil leren kennen.

Merk je dat ze dit niet doet? Dan kan het zijn dat ze zoekt naar een partner die de leegte in haar leven opvult, maar niet per se naar jou. Als je het gevoel hebt dat je moet vechten voor zendtijd; laat die tweede date dan lekker zitten.

Rode vlag 3: Ze maakt je belachelijk.

Begrijp me niet verkeerd: grapjes op zijn tijd zijn leuk. Maar als je merkt dat je date jou constant belachelijk maakt, is dat niet meer grappig. Je verdient iemand die jou serieus neemt.

Rode vlag 4: Ze is nog niet over haar ex heen.

De laatste rode vlag is misschien wel de belangrijkste. Als je merkt dat ze tijdens de date tien keer over haar laatste ex begint of als ze vertelt dat haar relatie pas net uit is, let dan goed op. De kans is groot dat ze met jou op date is om haar ex te vergeten. Geen goede basis voor een goede relatie. Plus, je verdient meer dan dat!

Maar ik wíl de rode vlaggen niet herkennen!

Merk je dat je je date echt heel leuk vindt, maar dat er één of meerdere rode vlaggen zijn opgekomen? Probeer dan naar je intuïtie te luisteren. Geen enkele relatie is (of begint) perfect, maar als alles in jou nee zegt, dan is het waarschijnlijk nee. En maak je geen zorgen, er zijn meer vissen in de zee. Vroeg of laat vind je je grote liefde, waarbij je geen rode vlaggen herkent op de eerste date.

Wil je meer leren over daten? Of de minder bekende rode vlaggen leren herkennen? In mijn online cursus ‘Flirten en daten voor lesbische vrouwen’ leer ik je in zeven modules alles wat jij moet weten om de ware vrouw te vinden!

Online cursus:
Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Cursus Flirten & Daten voor lesbische vrouwen

Leer beter flirten en daten (voor lesbische vrouwen). Leer alles over flirten, offline daten, online daten, rode vlaggen, communicatie, een ander afwijzen en nog veel meer in deze waardevolle cursus!