Geaardheidsvraagstukken

Ontdek waarom geaardheidsvraagstukken niet altijd over geaardheid gaan

Wanneer vrouwen bij mij komen zijn ze in eerste instantie vaak verbaasd als ik zeg dat geaardheidsvragen niet over geaardheid gaan. Als geaardheidscoach ben ik procentueel gezien, niet zo veel bezig met geaardheid. Maar waarmee dan wel?

Wanneer jij er op latere leeftijd achter komt dat je op vrouwen valt, is je geaardheid slechts een symptoom. De aanleiding voor je twijfels is misschien je verliefdheid op een vrouwelijke collega of doordat je in een film twee zoenende vrouwen zag. Maar, en dit is heel belangrijk om te onthouden, dit is niet de oorzaak van je twijfels. 

Niet durven voelen

De oorzaak van je twijfels liggen in het feit dat je niet goed kunt voelen of niet durft te voelen wat je gevoel je diep van binnen vertelt. En hier is ook weer een reden voor. 

Je hebt het als kind afgeleerd. Je hebt geleerd om je te gedragen zoals het hoort, om het brave meisje te zijn, om je stil te houden en vooral niet te doen wat jij graag wilt of voelt. 

Even simpel gezegd: je hebt afgeleerd om te voelen wat goed voor je is of je hebt afgeleerd om naar dit gevoel te luisteren. Je bent hierdoor onbewust in het perfecte plaatje terecht gekomen. 

En dat perfecte plaatje, lijkt zo geweldig. Je hebt alles voor de buitenkant op orde, maar je voelt je er niet happy mee. 

Ik snap dit! Voor mij was dit precies zo. 

Vastlopen in jouw leven

En wanneer je uit verbinding bent geraakt met je gevoel of, zoals het voor sommige vrouwen is, wel voelt dat iets niet goed voor je is, maar je gewoon het tegenovergestelde doet, ga je vastlopen. 

In jouw situatie loopt je vast op het stuk geaardheid. Anderen die dit gebeurt lopen vast in relaties, op het werk of in sociale settings. 

Iets wat diep in je zit, kun je niet verbergen. Niet actief en niet passief. 

Persoonlijke begeleiding gaat niet alleen over geaardheid

Dat is ook de reden waarom mijn begeleiding niet gaat over geaardheid. Dat klinkt wat stellig, want natuurlijk gaat het uiteindelijk om de vraag of je wel of niet lesbisch bent. Je krijgt praktische tips en antwoord op de vraag HOE je dit uitzoekt.

Alleen we gaan ook een laag dieper kijken. Het gaat echt over een wezenlijke transformatie in jezelf. Als we echt kijken waar het echte probleem ligt, dan is dat niet de vraag of je wel of niet op vrouwen valt. Dan is de vraag: waarom ben je zo uit connectie met je gevoel? Waarom zeg je zo vaak ja terwijl je een nee voelt. Waarom doe je dingen waar jij niet blij van wordt. Kortom: waarom pas jij je zo gemakkelijk aan. 

Kortom, bij geaardheidscoaching gaan we kijken waarom jij zo uit verbinding bent met je gevoel en hoe we dit weer kunnen herstellen. Want alleen wanneer jij de connectie met je gevoel herstelt, zul je merken dat de vraag: val ik op vrouwen of niet, heel eenvoudig te beantwoorden is.  

Je leest een artikel uit de kennisbank van Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens.

In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen. Dat doe ik door middel van: