Kiezen voor een lesbisch leven

Kiezen voor een lesbisch leven

Het leven is een risico. We weten niet wat er morgen gebeurt. Daarom is elk moment, elke dag belangrijk. Houd van jezelf en volg je hart alsof elke dag je laatste is. Blijf je niet verstoppen in een leven waarvan je denkt dat je dat hoort te leven. Blijf je niet verstoppen in de verwachtingen van anderen. Blijf je niet verstoppen in het leven zoals anderen het leven. Kies voor jouw leven, een leven dat echt past bij wie jij bent!

Het enige wat jij onder controle hebt is hoe jij leeft en hoe jij reageert op deze situaties”

Nu in de tijd van het Corona virus worden we met ons allen snoeihard op de feiten gedrukt. Het laat ons weer even van dichtbij zien hoe eindig het leven is. Het doet mij denken aan 6 jaar geleden (2013). Toen ik een dierbare vriendin op jonge leeftijd verloor en zij een pasgeboren zoon en man achterliet. Dit zijn de momenten dat je over je leven gaat nadenken. Dit zijn de momenten waarop de wereld even stil staat en ik mij besefte dat het leven elk moment over kan zijn.

Het laat ons zien dat we helemaal niets onder controle hebben. Dingen gebeuren gewoon, zo ook met Corona. Het enige wat jij onder controle hebt is hoe jij leeft en hoe jij reageert op deze situaties. Je hebt geen invloed op het gedrag, de gevoelens of reacties van jouw partner, familie, buren, collega’s of op wat de overheid doet. Je hebt alleen invloed op jouw keuzes, jouw gedrag en jouw gevoelens.

Weet je nog dat ik schreef over de blokkenstoof?  Met dit principe kan je gemakkelijk voor jezelf bepalen of jij echt het leven leeft wat bij jou past. Ben jij lesbisch of heb je lesbische gevoelens, maar durf je hier niet voor uit te komen? Bang voor de reactie van je omgeving? Bang om je vaste hetero relatie los te laten? Bang om uiteindelijk helemaal jezelf te worden?

Test: ben ik lesbisch

Ontdek met deze korte test of je lesbisch bent. Invullen kost maximaal twee minuutjes

Kleine nuance: natuurlijk is een test niet bepalend, het geeft een indicatie!

“Totdat ik mij ging afvragen wat ik mijn omgeving zou aandoen als ik in de oude situatie zou blijven”

Dat snap ik helemaal. Wanneer ons leven op het eerste gezicht perfect lijkt  is het ook heel moeilijk om voor jezelf te kiezen. Je weet immers helemaal niet wat voor een leven je ervoor terug krijgt. Het kan voelen als een enorm risico wat je neemt, dat je alles weggooit wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Ik herken dit als geen ander. Ik heb mij, na mijn coming out en scheiding, vaak afgevraagd waar ik mee bezig was en wat ik mijn omgeving wel niet aandeed met mijn keuze.

Totdat ik mij ging afvragen wat ik mijn omgeving zou aandoen als ik in de oude situatie zou blijven. Wat zou ik mijn toenmalige man echt hebben kunnen geven als lesbische vrouw in een hetero relatie. Ik had hem nooit de liefde, passie en intimiteit kunnen geven dan een hetero vrouw hem zou kunnen geven. Wat voor een voorbeeld had ik mijn kinderen meegegeven? Dat het goed is om jezelf anders voor te doen dan wie je daadwerkelijk bent? Dat dit je echt gelukkig maakt?

“Wanneer je uiteindelijk echt verbinding kunt maken met de vrouw die jij bent, zal je merken dat alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen”

Nee natuurlijk niet, zal je nu misschien denken. Dit is wel wat er vaak gedacht wordt door vrouwen in deze situatie. Nu jaren later kan ik zeggen dat het kiezen voor mijzelf de beste keuze was voor mijzelf en uiteindelijk ook voor mijn omgeving. In die jaren was het echt niet altijd gemakkelijk en ik heb regelmatig getwijfeld of ik de juiste keuze had gemaakt. Wanneer je uiteindelijk echt verbinding kunt maken met de vrouw die jij bent, zal je merken dat alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen.

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

20 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

“Wanneer je uitkomt bij wie jij echt bent, kan het niet anders zijn dan dat het de moeite waard was”

Het kan een hele zoektocht zijn om de ware jij te vinden. Misschien denk je nu wel dat jou dat niet lukt. Want jouw situaties zit zo en zo in elkaar en dat is echt onmogelijk…. Ik herken het zo goed en daarom kan ik er maar één antwoord op geven: het leven is een risico. We weten niet wat er morgen gebeurt. Gun jezelf het risico van het vinden van de ware jij. Wanneer je uitkomt bij wie jij echt bent, kan het niet anders zijn dan dat het de moeite waard was. Jij bent wie jij bent, daar kun je niets aan veranderen. Aanvaard het risico van het leven en geef hiermee jezelf en je omgeving het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven: namelijk echt gelukkig zijn!

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd.
Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een vrijblijvende matchcall inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.