24 | Kiezen voor een lesbisch leven

Kiezen voor een lesbisch leven

Het leven is een risico. We weten niet wat er morgen gebeurt. Daarom is elk moment, elke dag belangrijk. Houd van jezelf en volg je hart alsof elke dag je laatste is. Blijf je niet verstoppen in een leven waarvan je denkt dat je dat hoort te leven. Blijf je niet verstoppen in de verwachtingen van anderen. Blijf je niet verstoppen in het leven zoals anderen het leven. Kies voor jouw leven, een leven dat echt past bij wie jij bent!

Het enige wat jij onder controle hebt is hoe jij leeft en hoe jij reageert op deze situaties”

Nu in de tijd van het Corona virus worden we met ons allen snoeihard op de feiten gedrukt. Het laat ons weer even van dichtbij zien hoe eindig het leven is. Het doet mij denken aan 6 jaar geleden (2013). Toen ik een dierbare vriendin op jonge leeftijd verloor en zij een pasgeboren zoon en man achterliet. Dit zijn de momenten dat je over je leven gaat nadenken. Dit zijn de momenten waarop de wereld even stil staat en ik mij besefte dat het leven elk moment over kan zijn.

Het laat ons zien dat we helemaal niets onder controle hebben. Dingen gebeuren gewoon, zo ook met Corona. Het enige wat jij onder controle hebt is hoe jij leeft en hoe jij reageert op deze situaties. Je hebt geen invloed op het gedrag, de gevoelens of reacties van jouw partner, familie, buren, collega’s of op wat de overheid doet. Je hebt alleen invloed op jouw keuzes, jouw gedrag en jouw gevoelens.

Weet je nog dat ik schreef over de blokkenstoof?  Met dit principe kan je gemakkelijk voor jezelf bepalen of jij echt het leven leeft wat bij jou past. Ben jij lesbisch of heb je lesbische gevoelens, maar durf je hier niet voor uit te komen? Bang voor de reactie van je omgeving? Bang om je vaste hetero relatie los te laten? Bang om uiteindelijk helemaal jezelf te worden?

Ebook: ben ik lesbisch

Ik heb een e-book voor je geschreven wat je ondersteunt in je zoektocht naar je gevoelens voor vrouwen. Het e-book is een bron van herkenning en gebaseerd op mijn praktijkervaring. Het is speciaal geschreven voor vrouwen met twijfels over hun geaardheid.

“Totdat ik mij ging afvragen wat ik mijn omgeving zou aandoen als ik in de oude sitiatie zou blijven”

Dat snap ik helemaal. Wanneer ons leven op het eerste gezicht perfect lijkt  is het ook heel moeilijk om voor jezelf te kiezen. Je weet immers helemaal niet wat voor een leven je ervoor terug krijgt. Het kan voelen als een enorm risico wat je neemt, dat je alles weggooit wat je tot nu toe hebt opgebouwd. Ik herken dit als geen ander. Ik heb mij, na mijn coming out en scheiding, vaak afgevraagd waar ik mee bezig was en wat ik mijn omgeving wel niet aandeed met mijn keuze.

Totdat ik mij ging afvragen wat ik mijn omgeving zou aandoen als ik in de oude situatie zou blijven. Wat zou ik mijn toenmalige man echt hebben kunnen geven als lesbische vrouw in een hetero relatie. Ik had hem nooit de liefde, passie en intimiteit kunnen geven dan een hetero vrouw hem zou kunnen geven. Wat voor een voorbeeld had ik mijn kinderen meegegeven? Dat het goed is om jezelf anders voor te doen dan wie je daadwerkelijk bent? Dat dit je echt gelukkig maakt?

“Wanneer je uiteindelijk echt verbinding kunt maken met de vrouw die jij bent, zal je merken dat alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen”

Nee natuurlijk niet, zal je nu misschien denken. Dit is wel wat er vaak gedacht wordt door vrouwen in deze situatie. Nu jaren later kan ik zeggen dat het kiezen voor mijzelf de beste keuze was voor mijzelf en uiteindelijk ook voor mijn omgeving. In die jaren was het echt niet altijd gemakkelijk en ik heb regelmatig getwijfeld of ik de juiste keuze had gemaakt. Wanneer je uiteindelijk echt verbinding kunt maken met de vrouw die jij bent, zal je merken dat alle puzzelstukjes op hun plek zullen vallen.

“Wanneer je uitkomt bij wie jij echt bent, kan het niet anders zijn dan dat het de moeite waard was”

Het kan een hele zoektocht zijn om de ware jij te vinden. Misschien denk je nu wel dat jou dat niet lukt. Want jouw situaties zit zo en zo in elkaar en dat is echt onmogelijk…. Ik herken het zo goed en daarom kan ik er maar één antwoord op geven: het leven is een risico. We weten niet wat er morgen gebeurt. Gun jezelf het risico van het vinden van de ware jij. Wanneer je uitkomt bij wie jij echt bent, kan het niet anders zijn dan dat het de moeite waard was. Jij bent wie jij bent, daar kun je niets aan veranderen. Aanvaard het risico van het leven en geef hiermee jezelf en je omgeving het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven: namelijk echt gelukkig zijn!

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd.
Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Lees je mee in de blogserie
‘mijn persoonlijke verhaal’

Toen ik deze gevoelens kreeg dacht ik dat ik de enige op deze wereld was met deze gevoelens. Nergens kon ik ervaringen van vrouwen vinden die net als ik ineens twijfelde aan haar geaardheid.  Speciaal voor jou heb ik mijn verhaal gebundeld in 20 blogs.

In blog 1 t/m 20 lees je mijn persoonlijke verhaal: mijn 12 jaar in de kast, mijn coming out in mijn tweede hetero huwelijk en over de periode daarna.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten