Coaching & Begeleiding.

Voor alle vraagstukken rondom geaardheid, lesbische gevoelens én struggles in een lesbische of heterorelatie.

Ik snap, als geen ander, dat je een enorme drempel over moet om je gevoelens voor vrouwen uit te gaan zoeken. Dat het super eng is om deze gevoelens met iemand te delen of hiermee aan de slag te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om je gevoelens voor vrouwen (nog) niet uit te zoeken. Veel vrouwen doen dit in eerste instantie. Ze stoppen hun gevoelens weg en gaan weer verder met het dagelijkse leven. Dit gaat altijd even goed, totdat de gevoelens weer terug komen. Het is net een boemerang, vroeg of wat later komen deze gevoelens altijd terug. Hoe eng het ook is, ga ervoor. Gun het jezelf en je eventuele partner.

Hieronder leg ik je uit wat ik allemaal voor jou of jullie kan betekenen. Hoe de coaching in zijn werk gaat en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Geaardheidscoaching

Twijfel je over je geaardheid? Zit je in een hetero relatie maar val je denk je (ook) op vrouwen? Ben je net uit de kast en loopt je tegen issues aan? Of heb je nog nooit eerder een lesbische relatie gehad? Kies dan voor geaardheidscoaching.

Coaching voor stellen

Coaching speciaal voor stellen waarvan 1 van de partners gevoelens heeft voor hetzelfde geslacht. Voor stellen die twijfelen over een open relatie. En voor lesbische stellen met struggles, onbegrip of relatieproblemen.

Familieopstellingen

Er is vrijwel altijd een reden waarom je nog niet of op latere leeftijd uit de kast bent gekomen. In een familieopstelling kijken we naar de reden hiervan, achterhalen we (onbewuste) patronen en doorbreken we deze.

Thema’s coaching

Onderstaande onderwerpen komen aan bod tijdens de coaching. Het geeft je een idee van de thema’s die van belang kunnen zijn. Uiteraard is de coaching altijd afgestemd op jouw of jullie persoonlijke situatie.

1. Uit de kast komen

Uit de kast komen is spannend. Geen keuze die je ‘zomaar even maakt’. Samen onderzoeken we jouw gevoelens voor vrouwen. Dit is de basis. Nadat jij zekerheid hebt gekregen over jouw geaardheid werken we verder aan jouw coming-out.

Hoe vertel je het aan je omgeving, hoe ga je om met reactie en met jouw gevoelens en emoties. Niet alleen ervoor maar ook nadat je uit de kast bent gekomen.

2. Lesbische gevoelens in een heterorelatie

Zit je in een heterorelatie en kom je tot de ontdekking dat je op vrouwen valt? Een ingewikkelde situatie. Samen onderzoeken we je gevoelens: val je echt op vrouwen, hoe komt het dat je in een relatie met een man terecht bent gekomen, hoe ga je hiermee om?

Diana biedt je een veilige omgeving, waarin je zonder druk en oordeel, dit vraagstuk kunt onderzoeken.

3. Daten, flirten en seksualiteit

Je weet dat je op vrouwen valt, alleen je hebt geen enkele ervaring. Niet met daten, niet met flirten en niet met lesbische seksualiteit.

Diana helpt je in de coaching op weg met deze thema’s. Stap voor stap ontdek je wat er mogelijk is en hoe je in contact met die ‘ene leuke vrouw’ komt die je zo graag wilt ontmoeten.

4. Geaardheid en geloof

Wanneer je ontdekt dat je op vrouwen valt terwijl je in God gelooft en/of naar de kerk gaat dan sta je voor een ingewikkeld vraagstuk. Want hoe ga je hiermee om?

Hoe krijg je deze twee ‘doorgaans’ conflicterende werelden en overtuigingen bij elkaar. Diana helpt je om deze knoop te ontwarren. Zelf heeft Diana ruim 10 jaar, als belijdend lid, bij de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk gezeten.

5. Rouwproces na coming-out

Uit de kast komen is een hele stap. Zeker wanneer je de relatie met je man verbreekt. Of je het leuk vindt of niet, dit gaat altijd samen met een rouwproces.

Je neemt afscheid van wie je dacht te zijn, van het plaatje wat je in je hoofd had en wellicht zelfs van je partner met wie je een goed leven had. Diana begeleid je tijdens dit rouwproces.

Ik ben Diana

Een vrouw net als jij! Een vrouw die jaren heeft geworsteld met haar geaardheid en identiteit. Nu ben ik echt gelukkig met wie ik ben en het leven wat ik leef. Dit is ook voor jou weggelegd!

Diana (1984) is een vrolijke, positieve coach met een sterk analytisch vermogen in combinatie met een goede dosis humor.

Plan je afspraak in de agenda van Diana

Wat zeggen klanten over de samenwerking met Diana

“Ik wist me geen raad met mijn situatie/gevoelens. Ondanks ik het deelde met mijn omgeving, bleef ik in een vicieuze cirkel zitten. Ik wist dat er iets moest veranderen (voordat nare gedachten/gevoelens me over zouden nemen).

Eigenlijk dacht ik het allemaal wel te weten. Onder het motto ‘baat het niet dan schaadt het niet’ ging ik naar Diana.

Ze wist in één gesprek de cirkel te doorbreken. Ze liet me anders kijken. Hierdoor ontstond ruimte om weer naar de kern te komen, kon ik weer voelen waar mijn behoeftes lagen en kreeg ik handvatten om dat na te streven. Ik heb bewondering voor haar werkwijze en ben blijf onder de indruk van wat het mij in korte tijd heeft gebracht.“
ELLA
“Eén van de belangrijkste dingen die Diana me gezegd heeft, is dat problemen met je geaardheid niet over je geaardheid gaan. Je geaardheid is namelijk geen probleem.

Diana neemt ruim de tijd om samen aandachtig de knoop van je gevoelens en gedachten te ontwarren. Ze is niet alleen zelf ervaringsexpert, ze heeft ook een zeer stevige theoretische onderbouwing en dat merk je.

Door puntige vragen leidt ze je naar de kern van je eigen verhaal, en geeft je zelf de pen in handen om het verder te schrijven. Na ieder gesprek ben ik mentaal weer een bladzijde verder. Ik wens alle vrouwen die zich in deze situatie bevinden contact met Diana toe.”
Sara

Met welke vragen kun je terecht bij Diana?

Je kunt terecht bij Diana wanneer je worstelt met één van de volgende dingen:

 • Je twijfelt over je geaardheid en wilt dit onderzoeken.
 • De twijfel of je op vrouwen valt komt steeds terug.
 • Je denkt dat je misschien lesbisch of biseksueel bent.
 • Je bent ’totaal onverwacht’ verliefd geworden op een vrouw.
 • Je zit in een heterorelatie en bent verliefd op een vrouw.
 • Je bent gelovig en twijfelt over je geaardheid.
 • Je wilt hulp bij, gedurende of na het uit de kast komen.
 • Je wilt wegwijs gemaakt worden in het lesbische leven.
 • Je hebt vragen over geaardheid en alles wat er bij hoort.
 • Je wilt weten hoe lesbische seksualiteit werkt.
 • Je weet niet hoe je je coming out vertelt aan je omgeving.
 • Je blijft vastlopen in herhalende patronen en je wilt dit onderzoeken.

Plan een adviesgesprek