Scheiden omdat je op vrouwen valt

9 | Scheiden omdat je op vrouwen valt

Wanneer je geen slaande ruzie hebt is een scheiding best vreemd. Scheiden omdat de vrouw denkt op vrouwen te vallen, is niet iets wat mediators vaak horen. Zelf moesten we ook erg aan het idee wennen en daarom is het proces heel rustig verlopen, met een rollercoaster aan emoties dat dan weer wel.

“Ik had echt geen idee hoe ik dat financieel allemaal alleen zou gaan moeten redden”

Na de komst van de kinderen had ik een parttime salaris, niet genoeg om mijzelf en twee kinderen mee te onderhouden. Ik had echt geen idee hoe ik dat financieel allemaal alleen zou moeten gaan redden. Dat betekende dat ik keuzes moest gaan maken. De eerste keuze was om voorlopig nog met zijn vieren onder één dak te blijven wonen.

Op een zondagmiddag vertrokken we met z´n vieren naar de Ikea en kwamen thuis met een éénpersoons bed, slaapbank en wat andere spulletjes om mijn eigen plekje op zolder te creëren. Ik schreef mij in bij de woningbouw en begon na te denken wat ik nu qua werk moest gaan doen. Mijn eigen bedrijven liepen goed maar niet goed genoeg om de gok als alleenstaande zzp’er aan te durven.

“Mijn gevoel in dit huis was zo ontzettend goed”

Ik reageerde mij suf op huizen en na 7 maanden mocht ik gaan kijken bij een woning achter de school van de kinderen. Als kandidaat nummer 12 stapte ik met mijn inmiddels ex-man en zusje de bouwval binnen. Holimoli, als ik dit huis toegewezen zou krijgen dan zou ik er echt veel tijd en geld in moeten steken om het weer een beetje bewoonbaar te maken. En dit was ook precies wat mijn zusje en ex-man zeiden. Hun reactie maakte mij ter plekke boos en geïrriteerd. Mijn gevoel in dit huis was zo ontzettend goed. Het was klein en er moest veel gedaan worden maar wat zou ik hier graag wonen.

Ik was de laatste kandidaat en moest daarom wachten totdat de andere kandidaten besloten zouden hebben. In die wachttijd sprak ik met iedereen over het huis en mijn omgeving was unaniem: niet doen! Het was te ver weg van waar de kinderen met hun vader zouden wonen, te ver weg van opa en oma, er ging veel geld in zitten en de wijk was niet al te best. Al deze meningen deden mij wankelen. In plaats van rotsvast mijn gevoel te vertrouwen bleef ik iedereen maar om zijn mening vragen. Hoe kon het toch zo goed voelen als iedereen zegt dat ik het niet moest doen?

“In die wachttijd sprak ik met iedereen over het huis en mijn omgeving was unaniem: niet doen!”

De woningbouw belde en alle andere kandidaten hadden afgehaakt, of ik interesse had in het huis. En toen nam ik voor het eerst in mijn leven een keuze met mijn gevoel, een keuze helemaal zelf gemaakt terwijl ik wist dat iedereen in mijn omgeving het hier niet mee eens zou zijn. Ik zei “ja” tegen het huis! Na 2 weken was ik huurder van een piepklein huisje met een joekel van een tuin en achter de school van de kinderen. Ik kon mijn geluk niet op! Mijn omgeving was minder blij met mijn keuze en dat lieten ze dan ook merken. Maar ik, ik was vastbesloten om met mijn iniminie verbouwingsbudget hier een paleisje van te maken.

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

20 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd.
Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een adviesgesprek inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek. Ook krijg je toegang tot de community met gelijkgestemde vrouwen. En kun je meedoen aan de periodieke livesessies, waarin je jouw vragen kunt stellen.

Ontmoetingsmiddagen
Regelmatig geef ik in kleine groepjes ontmoetingsmiddagen. Het is zo waardevol om andere vrouwen te ontmoeten die net als jij in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!