10 | Mijn nieuwe leven kan beginnen

10 | Mijn nieuwe leven kan beginnen

En dat paleisje dat werd het zeker, een roze paleisje nog wel. En na wat verfwerk en een nieuwe vloer kwam er een heel ander huis tevoorschijn. Mijn omgeving was nog steeds niet heel enthousiast en dat deed mij pijn. Ik werd weer niet gesteund in een keuze die ik zelf maakte, een keuze met mijn hart. En ondanks dat, voelde ik mij ontzettend gelukkig. Ik was de prinses van mijn roze huis!

“Ik moest eerst financieel onafhankelijk gaan worden, ander kon ik überhaupt niets huren ”

Een paar maanden daarvoor was ik ook al eens uitgenodigd bij een woning. Dat huis had ik toen niet genomen omdat het ver van school lag en aan de drukke singel. En heel eerlijk ook omdat ik er, op dat moment, nog niet klaar voor was. Die bezichtiging heeft mij toen wel aan het denken gezet en zorgde ervoor dat ik na ging denken over hoe ik het, in mijn eentje, in een huis met de kinderen ging redden.

Ik moest eerst financieel onafhankelijk gaan worden, anders kon ik überhaupt niets huren. Alleen inkomsten uit mijn zzp-schap durfde ik niet aan. De onzekerheid van klanten, wisselende inkomsten en geen dekking bij ziekte, ik durfde het gewoon niet. In plaats van te kijken naar mogelijkheden schoot ik in de angst- en controlemodus.

Mijn verstand vertelde mij dat ik mijn webshop moest verkopen en er een baan in loondienst bij moest gaan zoeken. Dan pas was er zekerheid. Dan kon ik gewoon les blijven geven en had ik vaste inkomsten vanuit een werkgever. Dat klonk best logisch en zodra ik iets in mijn hoofd had, moest dat ook gelijk gebeuren. Dus binnen 2 weken verkocht ik mijn webshop en vond ik een baan in loondienst bij de huisartsenpost. Girlpower zou je denken.

“Ik voelde opluchting maar ook verdriet…”

Het voelde alles behalve girlpower. Ik voelde opluchting maar ook verdriet bij de verkoop van mijn webshop. Het bedrijf dat ik vanuit het niets had opgebouwd naar iets unieks en succesvols. Het bedrijf waarin al mijn ideeën zaten. Het bedrijf dat ik, achteraf gezien, helemaal niet had hoeven verkopen als ik meer out of the box had kunnen denken. Maar dat kon ik toen niet, omdat ik mijn angsten en behoeften aan controle wilde houden.

Ondanks dat verdriet voelde het ook heel goed. Ik had elke maand een vast inkomen én ik kon daarnaast les blijven geven. Ik had een prachtig huisje én zorgde 75% van de tijd voor mijn kinderen. Als ze er niet waren dan werkte ik. Ik klopte mijzelf op mijn schouders voor de door mijzelf gemaakte keuzes. Wat was ik trots op mijzelf.

“Mijn leven als nieuwbakken lesbienne kon gaan beginnen”

En alle keuzes die mij verdrietig of onzeker maakten die stopte ik weg. Net als de pijn van de verliezen waar ik mee te maken kreeg. Ik besloot, incasseerde en ging weer verder, vaak zonder enige emotie te voelen. Wat een prijs betaalde ik voor de weg naar mijn eigen zijn, mijn onafhankelijkheid, naar het lesbisch kunnen zijn.

Maar dit was wat ik wilde. Eind november 2017 trok ik samen met de kinderen in ons roze huisje. Ik dacht alles helemaal voor elkaar te hebben. Mijn leven als nieuw gebakken lesbienne kon gaan beginnen. Maar dat mijn proces daar pas begon, had ik toen niet kunnen bedenken… 

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

20 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd.
Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een adviesgesprek inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek. Ook krijg je toegang tot de community met gelijkgestemde vrouwen. En kun je meedoen aan de periodieke livesessies, waarin je jouw vragen kunt stellen.

Ontmoetingsmiddagen
Regelmatig geef ik in kleine groepjes ontmoetingsmiddagen. Het is zo waardevol om andere vrouwen te ontmoeten die net als jij in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!