Ik ben lesbisch

8 | Ik ben lesbisch!

Nu het hoge woord eruit was, voelde het alsof er een anker was uitgegooid. Ik kon niet meer terug naar hoe het was, en dat gaf houvast. En dat er iets zou moeten veranderen was zeker, maar hoe, daar was ik dan nog niet uit. Ik mocht nu nog even door dobberen terwijl het anker ervoor zorgde dat ik niet meer terug kon aanspoelen.

“Ik wilde zo graag weten of het de seksuele lust was die mij zo aan trok of dat ik echt lesbisch zou zijn”

De hele week spraken mijn man en ik erover. We hadden bij Helene en Jan vele opties gehoord, en deze waren ook in het vrouwenweekend genoemd. Ik wilde graag mijn vrouwen kant gaan ontdekken. Ik wilde zo graag weten of het de seksuele lust was die mij zo aan trok of dat ik echt lesbisch zou zijn.

In een relatie ben je met zijn tweeën, zeker in een monogaam huwelijk. En voor beide partijen moet het goed voelen als de ander de andere kant wil gaan ontdekken. En ondanks dat we uitvoerig samen en met anderen erover hadden gesproken voelde het voor mijn man niet goed. En dat recht had hij, om deze mening te hebben. Het lukte ons niet om onze beide verlangens en wensen bij elkaar te krijgen, daarvoor lagen onze opvattingen en waarden te ver uit elkaar.

“De enige manier om mijzelf te mogen gaan ontdekken was om alleen verder te gaan”

Een week na het vrouwenweekend besloten we dan ook dat een scheiding voor ons de enige optie zou zijn. Een ontzettend verdrietige keuze omdat we elkaar ook niet zomaar los wilden laten. Maar de enige manier om mijzelf te mogen gaan ontdekken was om alleen verder te gaan. Scheiden wanneer je financieel niet helemaal op eigen benen kan staan is best lastig. Veel vrouwen maken dan de keuze om niet te scheiden. Maar die optie was er voor mij niet.

Als ik in dit heterohuwelijk zou blijven zou ik weer zo ontzettend somber worden, dat wilde ik niet meer mee maken. Ik zou keuzes moeten gaan maken waar ik ontzettend veel verdriet van zou hebben. Ik zou keuzes moeten gaan maken die veel mensen niet zouden gaan begrijpen. Ik moest keuzes gaan maken waarvan ik niet zou weten of ze goed zouden uitpakken.

Maar één ding wist ik zeker, als ik deze keuze niet zou maken, dan zou ik nooit echt gelukkig kunnen worden. Als ik deze keuze niet zou maken, zouden mijn kinderen met kerst geen moeder meer hebben. Ik had geen keuze, ik moest dit gaan doen!

“De uren met Nina gaven de bevestiging dat dit was wat ik wilde, dat dit is wie ik ben”

Nadat we hadden uitgesproken dat we zouden gaan scheiden begon mijn ontdekkingstocht. Niet snel na het afscheid van Nina volgde een volgende date. Jemig wat was dit spannend en opwindend. Na een uur wandelen en praten door het bos volgde er een lange zachte kus op een bankje.

De opwinding was voelbaar door mijn hele lijf. Hand in hand liepen we terug door het bos waarbij we telkens even bleven staan om elkaars lijf te voelen en te kussen. Na deze date met Nina volgden er nog veel meer, van picknicken in het bos tot aan een paar uurtjes in een hotel langs de snelweg. We bleven elkaar zien en elke keer volgde er weer een hartstochtelijke ontmoeting met heerlijke seks. De uren met Nina gaven de bevestiging dat dit was wat ik wilde, dat dit is wie ik ben.

Lees de blogserie met mijn persoonlijke verhaal

20 + blogs over de zoektocht naar mijn geaardheid.

“Hier was ik voor gemaakt: aangeraakt worden door een vrouw voelde fijn, veilig en zoals het hoort”

Dankzij Helene leerde ik steeds meer over het vrouwenlijf. Ik bezocht bij haar de vrouwenavonden. Elke avond leerde ik meer over het vrouwenlijf en werd seksualiteit steeds normaler. Ik hoorde termen waar ik nog nooit eerder van gehoord had en absorbeerde alle informatie als een spons. En dat was hard nodig aangezien ik met mijn tinder dates vaak niet verder kwam dan alleen kletsen.

Het was zo’n drempel om daadwerkelijk een vrouw te zoenen of seks mee te hebben en dus gebeurde er vaak helemaal niets. Zeker niet als mijn date ook zo onzeker was als ik. Behalve dat ik theoretisch veel leerde kwam ik door de vrouwenavonden ook veel meer in mijn lijf. Na een paar keer had ik geen schaamte meer om naakt rond te lopen en ervaarde ik hoe het was als een vrouw je masseert. En elke vrouwenavond werd ik er weer aan herinnerd waarom ik deze keuze had gemaakt. Hier was ik voor gemaakt: aangeraakt worden door een vrouw voelde fijn, veilig en zoals het hoort. Ik raakte andere vrouwen aan, en mocht genieten van hun mooie vormen en zachte huid. Nooit had ik seks op deze avonden, maar er aanwezig zijn en de vrouwenenergie voelen stromen, was voor dat moment bevredigend genoeg.

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd.
Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Hoe kan ik je helpen?

Mijn naam is Diana Arkeveld, ik ben de drijvende kracht achter Vrouw uit de Kast. Vrouw uit de Kast is er voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid of lesbische vrouwen die vastlopen in hun leven. Ik sta naast je in je zoektocht naar je gevoelens. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 500 vrouwen mogen begeleiden met allerlei vraagstukken rondom geaardheid.

Ik help je op de volgende manieren:

Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens een 1-op-1 traject. Wil je dit, dan kun je een adviesgesprek inplannen in mijn online agenda.

Online programma: ben ik lesbisch
Het online programma -ben ik lesbisch- is het meest complete programma voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid. In je eigen tempo ga je op onderzoek. Ook krijg je toegang tot de community met gelijkgestemde vrouwen. En kun je meedoen aan de periodieke livesessies, waarin je jouw vragen kunt stellen.

Ontmoetingsmiddagen
Regelmatig geef ik in kleine groepjes ontmoetingsmiddagen. Het is zo waardevol om andere vrouwen te ontmoeten die net als jij in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten.

Gratis
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en ervaring gratis met je te delen.

Vrouw uit de Kast Podcast

In de Vrouw uit de Kast Podcast vertel ik je alles over hoe je erachter komt of je op vrouwen valt en hoe het gaat na je coming-out. Verder leer ik je alles over kiezen met je gevoel, flirten & daten, lesbische seks en lesbische relaties.

Interviews lesbische vrouwen

In de rubriek lesbische verhalen lees je de verhalen van verschillende vrouwen die openhartig over hun coming-out verhaal met jou delen. Ze doen dit omdat ze zelf hebben ondervonden hoe fijn het is als je verhalen van andere vrouwen kunt lezen die hetzelfde meemaken als jij. Zodat je bepaalde dingen kunt herkennen, en je gaat beseffen dat je niet de enige bent die dit overkomt en hiermee worstelt.

100 + blogs

Je vindt meer dan 100 blogs op mijn website met waardevolle tips en adviezen. Je vindt hier zowel ervaringsverhalen als blogs waarin ik mijn kennis met je deel.

Volg je mij al op Instagram?

Via mijn Instagram deel ik dagelijks waardevolle tips en stories om je te inspireren!