Ik ben lesbisch

8 | Ik ben lesbisch!

Nu het hoge woord eruit was, voelde het alsof er een anker was uitgegooid. Ik kon niet meer terug naar hoe het was, en dat gaf houvast. En dat er iets zou moeten veranderen was zeker, maar hoe, daar was ik dan nog niet uit. Ik mocht nu nog even door dobberen terwijl het anker ervoor zorgde dat ik niet meer terug kon aanspoelen.

“Ik wilde zo graag weten of het de seksuele lust was die mij zo aan trok of dat ik echt lesbisch zou zijn”

De hele week spraken mijn man en ik erover. We hadden bij Helene en Jan vele opties gehoord, en deze waren ook in het vrouwenweekend genoemd. Ik wilde graag mijn vrouwen kant gaan ontdekken. Ik wilde zo graag weten of het de seksuele lust was die mij zo aan trok of dat ik echt lesbisch zou zijn.

In een relatie ben je met zijn tweeën, zeker in een monogaam huwelijk. En voor beide partijen moet het goed voelen als de ander de andere kant wil gaan ontdekken. En ondanks dat we uitvoerig samen en met anderen erover hadden gesproken voelde het voor mijn man niet goed. En dat recht had hij, om deze mening te hebben. Het lukte ons niet om onze beide verlangens en wensen bij elkaar te krijgen, daarvoor lagen onze opvattingen en waarden te ver uit elkaar.

“De enige manier om mijzelf te mogen gaan ontdekken was om alleen verder te gaan”

Een week na het vrouwenweekend besloten we dan ook dat een scheiding voor ons de enige optie zou zijn. Een ontzettend verdrietige keuze omdat we elkaar ook niet zomaar los wilden laten. Maar de enige manier om mijzelf te mogen gaan ontdekken was om alleen verder te gaan. Scheiden wanneer je financieel niet helemaal op eigen benen kan staan is best lastig. Veel vrouwen maken dan de keuze om niet te scheiden. Maar die optie was er voor mij niet.

Als ik in dit heterohuwelijk zou blijven zou ik weer zo ontzettend somber worden, dat wilde ik niet meer mee maken. Ik zou keuzes moeten gaan maken waar ik ontzettend veel verdriet van zou hebben. Ik zou keuzes moeten gaan maken die veel mensen niet zouden gaan begrijpen. Ik moest keuzes gaan maken waarvan ik niet zou weten of ze goed zouden uitpakken. Maar één ding wist ik zeker, als ik deze keuze niet zou maken, dan zou ik nooit echt gelukkig kunnen worden. Als ik deze keuze niet zou maken, zouden mijn kinderen met kerst geen moeder meer hebben. Ik had geen keuze, ik moest dit gaan doen!

Gratis ebook:
twijfel je of je op vrouwen valt?

Download gratis het ebook ’twijfel je of je op vrouwen valt’. Speciaal voor vrouwen met twijfels over lesbische of biseksuele gevoelens. Reken definitief af met je twijfels en start direct met je zoektocht. Dit is het meest complete e-book wat je online vindt. Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden!

Ebook: val ik op vrouwen

“De uren met Nina gaven de bevestiging dat dit was wat ik wilde, dat dit is wie ik ben”

Nadat we hadden uitgesproken dat we zouden gaan scheiden begon mijn ontdekkingstocht. Niet snel na het afscheid van Nina volgde een volgende date. Jemig wat was dit spannend en opwindend. Na een uur wandelen en praten door het bos volgde er een lange zachte kus op een bankje.

De opwinding was voelbaar door mijn hele lijf. Hand in hand liepen we terug door het bos waarbij we telkens even bleven staan om elkaars lijf te voelen en te kussen. Na deze date met Nina volgden er nog veel meer, van picknicken in het bos tot aan een paar uurtjes in een hotel langs de snelweg. We bleven elkaar zien en elke keer volgde er weer een hartstochtelijke ontmoeting met heerlijke seks. De uren met Nina gaven de bevestiging dat dit was wat ik wilde, dat dit is wie ik ben.

“Hier was ik voor gemaakt: aangeraakt worden door een vrouw voelde fijn, veilig en zoals het hoort”

Dankzij Helene leerde ik steeds meer over het vrouwenlijf. Ik bezocht bij haar de vrouwenavonden. Elke avond leerde ik meer over het vrouwenlijf en werd seksualiteit steeds normaler. Ik hoorde termen waar ik nog nooit eerder van gehoord had en absorbeerde alle informatie als een spons. En dat was hard nodig aangezien ik met mijn tinder dates vaak niet verder kwam dan alleen kletsen.

Het was zo’n drempel om daadwerkelijk een vrouw te zoenen of seks mee te hebben en dus gebeurde er vaak helemaal niets. Zeker niet als mijn date ook zo onzeker was als ik. Behalve dat ik theoretisch veel leerde kwam ik door de vrouwenavonden ook veel meer in mijn lijf. Na een paar keer had ik geen schaamte meer om naakt rond te lopen en ervaarde ik hoe het was als een vrouw je masseert. En elke vrouwenavond werd ik er weer aan herinnerd waarom ik deze keuze had gemaakt. Hier was ik voor gemaakt: aangeraakt worden door een vrouw voelde fijn, veilig en zoals het hoort. Ik raakte andere vrouwen aan, en mocht genieten van hun mooie vormen en zachte huid. Nooit had ik seks op deze avonden, maar er aanwezig zijn en de vrouwenenergie voelen stromen, was voor dat moment bevredigend genoeg.

*I.v.m. privacy zijn de namen van sommige betrokkenen gefingeerd. Taalfoutje gezien? Mail het mij alsjeblieft!

Lees je mee in de blogserie
‘mijn persoonlijke verhaal’

Toen ik deze gevoelens kreeg dacht ik dat ik de enige op deze wereld was met deze gevoelens. Nergens kon ik ervaringen van vrouwen vinden die net als ik ineens twijfelde aan haar geaardheid.  Speciaal voor jou heb ik mijn verhaal gebundeld in 20 blogs.

In blog 1 t/m 20 lees je mijn persoonlijke verhaal: mijn 12 jaar in de kast, mijn coming out in mijn tweede hetero huwelijk en over de periode daarna.

Vind je dit blog waardevol? Deel het met anderen!

Vergelijkbare berichten