In de media

Met regelmaat wordt Diana gevraagd om interviews te geven over haar werk als geaardheidscoach, het normaliseren van anders zijn en haar persoonlijke verhaal. Lees hier onder alle interviews. Wil je Diana interviewen? Neem dan hier contact op.

Interview NPO Radio 1

NPO 1 Interview

Wat als je op latere leeftijd erachter komt dat je op hetzelfde geslacht valt? Dit gebeurde bij Diana Arkeveld. Zij trouwde twee keer met een man maar worstelde ondertussen met lesbische gevoelens.

Nu werkt ze bij Vrouw uit de Kast als geaardheidscoach en heeft ondertussen al honderden vrouwen geholpen met die ene belangrijke vraag: ben ik Lesbisch?

Weekblad Flair

Het weekblad Flair interviewde Diana voor de rubriek over bijzondere beroepen.

Diana vertelt over haar beroep als geaardheidscoach én gaat in op haar persoonlijke verhaal.

Zoals de kinderen van Diana zeggen over wat zij als geaardheidscoach doet: ‘Mama zorgt ervoor dat bij die mevrouwen hun hartje weer blij wordt.’ En dat is voor Diana wel echt het allermooiste aan haar werk.”

Podcast Amsterdames

Vrouw uit de kast in conversation with Sarah Tekath from Amsterdames podcast. Listen to the Podcast here.

At this moment the website is only avalible in Dutch, we are so sorry! It is possible to talk in English about your situation with Diana. Click here to book a start session (adviesgesprek) or send an email to diana@vrouwuitdekast.nl 

Radio 3 FM

Radio 3FM roept vandaag, zaterdag 20 maart 2020, uit tot de dag van de geaardheidscoach!

Hoe vieren we dit? Op maar één manier en dat is dat iedereen deze dag nu eens 100% echt zichzelf is. Kom vandaag eens echt los van wie je denkt dat je moet zijn. Kom los van wat je denkt dat je moet zeggen of denkt wat je moet doen. Doe dingen omdat jij ze graag wilt doen omdat ze goed voelen. En niet omdat je graag de erkenning van anderen wilt, bang bent dat je er anders niet bij hoort of denkt dat anderen je anders niet leuk vinden.

Laat de ballast van hoe het hoort en moet volledig los en wees vandaag gewoon eens helemaal jezelf!

Weekblad Viva

Het weekblad Viva maakte in het kader van internationale coming out day (jaarlijks op 11 oktober) een zesluik van vrouwen die uit de kast zijn gekomen.

Diana van Vrouw uit de kast vertelde haar Coming Out verhaal. 

Foto: Jessica Brouwer

Tubantia en AD

tubantia

Elk jaar is het op 17 mei de internationale dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Mensen vragen mij regelmatig of dit, anno 2020, nog wel nodig is.

Groot is vaak dan ook de verbazing als ik over mijn werk vertel. Over de vrouwen die een verborgen leven leiden, worstelen met hun gevoelens voor vrouwen en vrouwen die niet durven te kiezen voor wat hun hart hen vertelt. 

Foto copyright: Emiel Muijderman: https://www.emiel.photos/

Interview Zij aan Zij

Ik vertelde over het ontstaan van Vrouw uit de kast, de inhoud van mijn werk als coach en spreker en hoe je het beste uit de kast kunt komen. Ook sprak ik mijn wens uit voor het normaliseren van het anders zijn en natuurlijk mijn eigen coming out verhaal. Het was echt een heel leuk interview, lees het snel zelf hier!

Onlangs werd ik geïnterviewd door de Zij aan Zij, een online magazine voor vrouwen die van vrouwen houden.

Interview RTV Oost

RTV Oost

RTV Oost nam, op nationale coming out day 2019, een kort interview met Diana af.

‘Een prachtige vrouw’

De 34-jarige Diana Arkeveld sprak over haar uit de kast komen. “Toen ik 20 was, ontmoette ik Anna. Een prachtige vrouw waar ik smoorverliefd op werd. Toch duurde het twee huwelijken met mannen, waarbij ik twee kinderen kreeg, voordat ik het roer omgooide.”

Linda

Linda

Toen Diana (37) op haar twintigste verliefd werd op een vrouw, dacht ze dat ze ‘dan wel biseksueel zou zijn’. Ze trouwde twee keer met een man, maar worstelde steeds meer met lesbische gevoelens.

Nu is ze geaardheidscoach én geeft ze een online cursus over lesbische intimiteit. “Uiteindelijk gaat het helemaal niet over je seksuele geaardheid, maar over wie jij bent als persoon en welke keuzes goed voor jou zijn.”

Magazine: Mijn Geheim Special

Mijn geheim

Het weekblad Mijn Geheim interviewde Diana over haar proces van uit de kast komen.

Ze vertelt: “Als je in een relatie zit, die niet bij je past, ga je vanzelf dingen ontwikkelen om in die relatie te overleven, weet ik nu.”

Mijn Geheim Special – 2202, april 2022

Weekblad Vriendin

Weekblad Vriendin

Het weekblad Vriendin interviewde Diana over haar coming out na 2 huwelijken met een man.

Diana vertelt wat voor haar het kantelpunt was om deze keuze te maken en wat er allemaal vervolgens gebeurde. Het interview lees je hier. 

Vriendin 20 t/m 26 juli 2021 / Tekst: Sonja Brekelmans / Foto’s: Ruud Hoornstra (Fotostudio Zien)

Weekblad Privé

Interview Prive

Het weekblad Privé interviewde Diana voor de rubriek: Wat is dan liefde? Het interview is te lezen in Privé nr 24 van het jaar 2021. 

Privé nr. 24/2021 / Tekst: Anette de Vries

Online Magazine Wendy

Interview Wendy Online

De online magazine Wendy interviewde Diana voor de rubriek: de overwinning. Klik hier om het interview te lezen.

Tekst: Angela Bolhuis
Foto: eigen foto

Podcast de Roze Golf

Podcast de Roze Golf

Wat als je ontdekt dat je niet in het standaardpatroon ‘mannetje – vrouwtje’ past? Wat als dat gebeurt op latere leeftijd in een heterorelatie? Er komen veel vragen op je af.

Zekerheden vallen weg. Diana Arkeveld maakte het allemaal zelf mee en besloot haar ervaringen in te zetten voor hulp aan anderen. Ze bedacht daarvoor de term geaardheidscoach. In onderstaande Podcasts beantwoord zij elke keer een veelgestelde vraag.

In gesprek met: Jan-Erik Plettenburg – Roze Golf

Rapportage Brandpunt

KRO-NCRV interviewde Diana over haar werk als geaardheidscoach, haar 12 jaar in de kast én wat er uiteindelijk voor zorgde dat zij uit de kast kwam.

Bekijk de reportage (5.27 min) over Diana én haar werk als geaardheidscoach via de link hieronder.

Interview RTL Nieuws

RTL Nieuws

Diana heeft in oktober 2019 een interview gegeven aan RTL nieuws online over haar coming out. Ook werd Bonnie geïnterviewd. Zij is net als Diana een vrouw en moeder, die later uit de kast kwam.

Foto: © Annet van den Ende

Interview Beauty and Books Magazine

Beauty and books magazine interviewde Diana over haar werk als geaardheidscoach. Uitgebreid vertelde Diana over de inhoud van haar werk, het ontstaan van de Vrouw uit de kast methodiek, de moeilijke kanten en op welke manier zij vrouwen nu echt verder helpt. Je kunt het het artikel hier lezen.