RTV Oost nam, op nationale coming out day 2019, een kort interview met Diana af. Bekijk hier het interview. Lees hieronder de blog die Diana schreef over nationale coming out day 2019.

“Vind je het niet spannend om je verhaal zo te vertellen?” vroeg de verslaggever mij vanochtend. Tijdens het regenboogontbijt vertelde ik mijn coming out verhaal. Ik vertelde over mijn verliefdheid voor Anna op mijn 20e, mijn 2 heterohuwelijken en over dat ik op mijn 32e voor de 2e keer uit de kast kwam. En er deze keer uit bleef!

 

En natuurlijk is er altijd weer gezonde spanning als ik voor een groep spreek. Maar ik vind het zo ontzettend belangrijk dat mijn verhaal naar buiten komt. Dat mijn verhaal mag bijdragen om in gesprek te gaan over anders zijn. Dat mijn verhaal mag bijdragen aan het veranderen van de standaard denkbeelden die wij hebben, zien in de media en wat ons als kind geleerd wordt.

“Veranderen van de standaard denkbeelden die wij hebben”

Denk maar aan alle sprookjes en verhalen waar het altijd gaat om de prins en de prinses. Het is zo ontzettend moeilijk om te accepteren dat je anders bent. Dat je niet past in het plaatje van de prins en prinses. Ik paste er ook niet in. Ik probeerde, maar het paste niet.  

Inmiddels ben ik trots dat ik anders ben. Ik heb geaccepteerd dat ik mag zijn wie ik ben, een vrouw die van vrouwen houdt. Vandaag is er een campagne gelanceerd om het “onderwerp” beter bespreekbaar te maken. Staatssecretaris Blokhuis wil dat het voor jongeren makkelijker wordt om over hun seksuele geaardheid te praten.

En dit is nu precies waarom ik mijn verhaal deel, zodat mijn verhaal kan bijdragen aan de coming out van anderen. In een wereld waarin iedereen wat van elkaar vind is het moeilijk om anders te zijn. Een wereld waarin iedereen oordeelt over elkaar, grapjes maakt over elkaar en overal wat van vindt, is het moeilijk om anders te zijn. Anders dan de “gemiddelde” Nederlander.

“Zodat mijn verhaal kan bijdragen aan de coming out van anderen”

En toch deed ik het! En treed ik met liefde naar buiten met mijn verhaal. Omdat het anno 2019 nog zo ontzettend nodig is. Ik deel mijn verhaal omdat iedereen het waard is om te mogen zijn wie hij of zij is. Ik wens dat er een dag komt waarin er geen standaarden meer zijn. Dat het niet uit maakt wie je bent, als je maar jezelf bent! 

Mijn vraag aan jou:

Help jij mee om gesprekken over geaardheid gemakkelijker te maken? Deel dan alsjeblieft mijn blogs, posts en website. Of laat mij spreken bij jou organisatie, in jouw bedrijf op op jouw school. Zodat we samen kunnen werken aan normalisatie van het anders zijn!

Heb je lesbische of biseksuele gevoelens die je nog nooit eerder hebt gevoeld?

Ben je getrouwd met een man maar verliefd geworden op een vrouw?

Of twijfel je na jaren (huwelijk) ineens of je wel hetero bent? 

Laat deze 7 gratis video's jou direct verder helpen!

You have Successfully Subscribed!