Gratis de 7 tips - Vrouw uit de Kast

7 Tips | Als vrouw verliefd op een vrouw

Super stoer dat je op zoek bent gegaan naar tips! Ik weet nog goed hoe onzeker ik mij voelde toen ik voor het eerst verliefd werd op Anna. Toen ik 12 jaar later, in mijn 2e hetero huwelijk, weer op zoek ging naar tips vond ik deze nergens. Daarom heb ik voor jou de 7 essentiële tips op een rijtje gezet. Je leest ze hieronder.

Neem je gevoel serieus en kom na het lezen van de tips echt in actie. Meld je aan voor meer tips en inzichten of maak een afspraak. Simpelweg omdat jij het waard bent om elke dag echt gelukkig te zijn!

 

Lieve groetjes, Diana
Vrouw uit de kast

Bekijk de video:

Advies gesprek

Ben je benieuwd wat Diana voor je kan betekenen? Wil je graag je verhaal delen of ben je benieuwd of een coachingstraject bij jou past?

Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijk advies gesprek. Tijdens dit telefonisch gesprek maak je kennis met Diana en zal zij jou kort advies geven over jouw situatie.

De 7 tips:

TIP 1. Ik ben raar.

Weet dat jouw gevoelens helemaal niet raar zijn. De ene persoon valt op vrouwen, een ander op mannen en weer een ander op (geen van) beiden. Op welk geslacht je valt kun je nu eenmaal niet beïnvloeden. Er is dus helemaal niets raars aan jou. Je bent gewoon zo geboren! Dat je er misschien van schrikt kan natuurlijk. Het kan apart voelen als je ineens verliefd bent geworden op een vrouw en dit de eerste keer is. Neem de tijd om te voelen, ervaar het en onthoud altijd, je bent niet gek!

 

TIP 2. Ik ben de enige.

Eén ding staat vast: je bent echt niet de enige die deze gevoelens heeft! Misschien dat het zo voelt, maar weet dat er heel veel vrouwen zijn die gevoelens hebben voor andere vrouwen.

  • Wist je dat 5,7 % van de vrouwen lesbische of biseksuele gevoelens heeft? Dat is ongeveer 1 op de 17 vrouwen!
  • Wanneer je in een stadsbus met alleen maar vrouwen zou zitten, dan zijn er in deze bus zeker 3 vrouwen met lesbische of biseksuele gevoelens!
  • Wanneer jij in een middelgroot ziekenhuis werkt, heb je ongeveer 198 collega’s met lhb gevoelens.
  • In een stad zo groot als Enschede zijn ongeveer 8426 mensen met lhb gevoelens.

Je bent dus echt nooit de enige in de bus, in jouw stad, op jouw werk of op jouw school met deze gevoelens!

 

TIP 3. Ben ik nu lesbisch?

Wanneer je voor het eerst verliefd bent geworden op een vrouw betekent dit niet dat je gelijk lesbisch bent. We zijn snel geneigd om een etiket te plakken op onze gevoelens, want zo’n etiket geeft ons houvast. Wat ditzelfde etiket doet is ons beperken in alle mogelijkheden die er zijn. Wanneer je voor het eerst verliefd bent geworden op een vrouw betekent dit concreet dat je gevoelens voor een vrouw kunt hebben. Niets meer en niets minder. Je beslist zelf of je verder wilt onderzoeken wat deze gevoelens nu precies voor jou betekenen.

 

TIP 4. Wat moet ik nu doen?

Ten eerste moet je helemaal niets. Je beslist helemaal zelf of je wilt gaan onderzoeken wat deze gevoelens nu precies voor je betekenen. Mijn advies zou wel zijn om dit uit te gaan zoeken. Wanneer je deze gevoelens negeert of blokkeert komen deze op een later moment in je leven weer naar boven. Dat kan over een jaar zijn of zoals bij mij na 12 jaar of over 30 jaar. Deze gevoelens zijn onderdeel van wie jij bent! Wanneer je deze gevoelens wegstopt zal je merken dat je gedachten bewust of onbewust een eigen waarheid zullen creëren. Jarenlang heb ik geleefd naar de onbewuste ideologie die mijn gedachte mij vertelde: “vrouwen vind ik seksueel aantrekkelijker, maar een normaal en gelukkig leven zal ik leiden met een man”. Doordat ik niet wezenlijk mijn gevoelens voor vrouwen onderzocht maar deze, met deze ideologie, wegduwde en verstopte werd ik uiteindelijk heel somber en depressief. Ik ging pas op onderzoek uit toen ik het leven bijna niet meer kon dragen.

 

TIP 5. Bij wie kan ik terecht?

Het meest belangrijke vind ik dat je niet alleen blijft zitten met deze gevoelens en gedachten. Het grootste gevaar is dat jouw gedachten dan een eigen waarheid kunnen gaan leiden. Juist door je ervaring en gevoelens te delen met iemand anders kun je er een heldere kijk op krijgen.

Ten eerste zal het je opluchten wanneer je er met iemand over praat. Je zal merken dat je echt niet de enige bent met deze gevoelens.
Ten tweede kan iemand anders je een ander perspectief laten zien. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze geen kant op kunnen. Zeker wanneer je denkt dat er geen mogelijkheden zijn in jouw situatie, is praten met iemand anders essentieel. Je zult zien dat er meer mogelijkheden zijn dan je in eerste instantie dacht.
En ten derde kan je samen met die ander uitzoeken waar jouw gevoelens en gedachten vandaan komen en wat je er vervolgens mee wilt doen.

Neem een goede vriendin of familielid in vertrouwen. Belangrijk is dat je voor iemand kiest waarvan je weet dat zij/hij met een open blik en zonder oordeel kan kijken naar jouw situatie. Alleen dan kun je jouw eigen beeld vormen. Wanneer er in jouw omgeving niemand is die dit kan of je echt niet wilt dat iemand uit jouw omgeving weet van je gevoelens kun je het beste contact opnemen met een coach. Het liefst een coach die lhb gespecialiseerd is. Vrouw uit de kast kan je hierbij (anoniem) helpen.

 

TIP 6. Mijn omgeving gaat deze gevoelens nooit accepteren

Wanneer je in een omgeving opgegroeid bent waarin homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt, kan het extra lastig zijn wanneer je gevoelens voor vrouwen ervaart. Doordat je van kinds af aan hebt gehoord dat het niet goed is kun je het gevoel hebben dat hetgeen je voelt er niet mag zijn. Neem het jezelf niet kwalijk als je dit denkt, dit is zoals jij het hebt meegekregen vanuit huis. Besef je vervolgens dat dit niet is hoe jij hier zelf over denkt, maar dat dit de gedachten zijn die jouw ouders en/of omgeving op jou hebben overgebracht. Je bent nu volwassen en mag je eigen mening gaan vormen. Jij mag gaan zijn wie jij daadwerkelijk bent. Wanneer je de persoon blijft die je omgeving graag wilt dat je bent, zal je uiteindelijk niet echt gelukkig kunnen worden/voluit kunnen leven. Probeer contacten te maken met mensen buiten jouw kringen en praat met hen. Door in contact te komen met mensen die anders tegen de wereld aan kijken dan jouw omgeving nu doet, zal je merken dat je meer mogelijkheden gaat zien. Als je weet dat jouw omgeving moeite heeft met het feit dat je gevoelens hebt voor vrouwen is het extra lastig om vast te houden aan je eigen waarden en te gaan staan voor wie je bent. In deze situaties adviseer ik om samen met een coach een coming-out plan te maken. Zodat deze je stap voor stap kan begeleiden tijdens jouw proces.

 

TIP 7. Scheiden is geen optie.

Wanneer je getrouwd ben met een man, misschien samen kinderen hebt en samen een leven hebt opgebouwd, kan het als een schok komen dat je ineens gevoelens hebt gekregen voor een vrouw. Voor veel vrouwen voelt het alsof de grond onder hun voeten vandaan wegzakt. Alles wat jouw zekerheid gaf is ineens wankel. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom jij ervan overtuigd ben dat je, ondanks je gevoelens voor vrouwen, in dit huwelijk moet blijven. Misschien omdat jij en je partner beste vrienden zijn, of omdat je bang bent wat de buitenwereld ervan gaat zeggen of misschien wel omdat je financieel afhankelijk bent. Weet dat er altijd mogelijkheden zijn, ook voor jouw situatie!

Wanneer je financieel afhankelijk bent van een partner kan het heel spannend zijn om hem te vertellen over jouw gevoelens. Praat eerst met iemand anders over je gevoelens voor vrouwen. Hierdoor zal je merken, wanneer de eerste heftige emoties over het onderwerp geuit zijn, je de situatie nu wat meer kunt overzien. Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw onafhankelijk kan zijn. Dit komt omdat ik jaren geleden ook financieel afhankelijk was van een man. In eerste instantie overzag ik echt niet hoe ik dat allemaal moest gaan doen. Ik moest de financiële stabiliteit op gaan geven en dat vond ik heel spannend.  Maar het ging gemakkelijker dan ik vooraf had kunnen bedenken. Met de juiste mindset kun jij, helemaal in je uppie, een eigen bestaan opbouwen voor jou en (indien van toepassing) je kinderen. Een bestaan waarin je mag zijn wie jij bent! In Nederland zijn er voldoende mogelijkheden, met bijvoorbeeld toeslagen, zodat je ook met een parttime salaris een goed leven kunt leven. Geloof mij maar, je kunt echt veel meer dan je nu denkt!

 

TENSLOTTE. Waarom is juiste begeleiding hierin noodzakelijk?

Wanneer er in je omgeving niemand is die je in vertrouwen kan nemen, is het belangrijk dat je buiten je omgeving op zoek gaat naar iemand met wie je kunt praten. Mijn ervaring is dat veel hulpverleners nog niet goed in kunnen spelen op deze situaties. Veelal omdat ze de situatie vanuit een hetero normatief beeld bekijken en ze hier geen scholing in hebben gehad. Veel van mijn cliënten hebben al vele therapievormen of gesprekken met huisartsen, psychologen en coaches geprobeerd voordat ze bij mij terecht komen. De meeste vrouwen komen dan ook wanneer ze al vrij ver vastgelopen zijn met hun gevoelens. Deze vrouwen spreken vrijwel allemaal de wens uit dat ze graag veel eerder van deze passende begeleiding gebruik hadden willen maken. De Vrouw uit de kast methodiek sluit perfect aan bij de begeleiding die jij nu kunt gebruiken. Juist omdat deze speciaal is gemaakt voor vrouwen zoals jij!

Neem je gevoel serieus en kom na het lezen van de tips echt in actie. Dit kan met behulp van het ebook: Ben ik lesbisch? Of meld je direct aan voor een persoonlijk gesprek (gratis!) of maak in een eenmalig consult met Diana de balans op van jouw situatie. Simpelweg omdat jij het waard bent om elke dag echt gelukkig te zijn!

 

Coachings mogelijkheden

De coaching die Diana biedt is uniek in haar soort. Hierdoor komen vrouwen vanuit het hele land (en België) naar haar toe. Niet voor alle vrouwen is het haalbaar om naar haar praktijk af te reizen.

Hierdoor is Diana  getraind om telefonische of online consulten te geven. De ervaringen hiermee zijn uitsluitend positief!

Naast de digitale consulten is het mogelijk om op locatie in Buurse (Overijssel) te komen voor een consult in de praktijk of een wandelconsult in de prachtige natuur.

Je wilt wel maar je durft niet…

Twijfel je of je echt lesbisch bent? Ben je bang om te verliezen wat je nu allemaal hebt? Maak met Diana de balans op! Binnen 1 uur heb je op papier wat het onderzoeken van jouw gevoelens, of daadwerkelijke stappen hierin, voor jou zullen betekenen.

Twijfel je over jouw gevoelens of heb je vragen over je geaardheid?

 

Deel deze tijdens een gratis adviesgesprek met Diana.

Tot snel! Niet in mijn agenda uitgekomen? Mail mij op diana@vrouwuitdekast.nl